genellikle kafa yoran işler yapan insanların tükettiği sigara. tüm arkadaşlarında dediği gibi artık o güzel sigarayı bozdular eski tadını vermiyor. yeni başlayanların kolay alışamıyacağı ve balgam yaptırması büyük ihtimal olan sigara markası.
aramızda duygusal bir bağın oluştuğu sigara markası. böyle en of ulan yetti be durumlarında beni teselli eden,kan akışımı yavaşlatan sigara, arkadaş bir nevi. ayrıca "sigaran var mı abi?" diyenlere uzattığımda "-bu ağır abi içemem ben bunu" cevabıyla sık karşılaştığım sigara. neresi ağır ulan gül gibi tütün işte
yıllar öncenin şekilcilik ortamında solcu sigarası olarak ünlenen sigaradır.
kamel mi camel mi olduğuna karar verilememiştir. telefuz problemi yaşanmaktadır.
abartılıdır fiyatı.
en güzel sigara içilmeyen sigaradır.
yatakta rahat uyutmayan sigara.
tüm sigaralar kötüdür ama camel daha bir kötüdür. her babayiğit ya da aptal insan günde 2 paket içemez. içenleri bilirim.
ilk üretime başladığı 1913 yılında türk amerikan arap tütünü karışımı olan amerikan sigarasıdır. popüler bir sigara olmamasına rağmen sevenlerinin ona bağlılığı rakip firmaları kıskançlıktan çatlatır. yakın zamanda çinlilerin ortak olmasıyla daha ucuz olan arap tütününün oranını arttırarak kalitesini düşürmüştür. ama gene de piyasadaki en güzel sigaradır. paketindeki since 1913 yazısını gören tiryaki 1. dünya savaşı'ndaki askerlerle aynı sigarayı içtiğini farkederse hayallere dalabilir. düşünsenize bir, çanakkale deki ingiliz askerleri, karşı siperdeki türk askerleriyle takas için camel kullanıyordu.
kendinden sonraki pek çok gruba ilham kaynağı olmuş ingiliz progressive rock grubu. 1971 yılında andrew latimer, andy ward, doug ferguson ve peter bardens tarafından kurulmuştur. progressive rock' ın temel taşlarından biri olmuş olmasına rağmen günümüzde fazla bilinmez bu grup. albümleri şu şekildedir:
camel(1973)
mirage(1974)
the snow goose(1975)
moonmadness(1976)
rain dances(1977)
breathless(1978)
a live record(1978)
i can see your house from here(1979)
nude(1981)
on the road 1982(live)
the single factor(1982)
pressure points (live in concert)(1984)
stationary traveller(1984)
dust and dreams(1991)
harbour of tears(1996)
coming of age(1997)
rajaz(1999)
a nod and a wink (2002)
sunay akın' dan, aklımda kaldığı kadarıyla camel yani devenin amerika' ya gidişi ve camel sigarasının öyküsü:
amerika' da tütüne ulaşmak için çöllerin aşılması gerekiyordu ama amerka buna bir türlü çare bulamıyor derken osmanlı' da deve diye hayvanların olduğu ve develerin günlerce seyahat edebildiği kulaklarına ilişir. bunun üzerine hemen osmanlı' ya bir heyet gönderilir. tabi bizim padişah şaşkın 'deve için gelmişler he peki siz onlara yirmi iki tane deve verin.' der... tabi 11'i dişi 11'i erkek ve bu develeri de hediye ederler amerikalılara.
işte o zamandan beri camel sigarası üretilmektedir
dünyada camel adıyla anılan kötü bir şey bulmanın imkansızlığına inanırım efendim. zira camel;
gelmiş geçmiş en güzel sigara değil midir ? böylde doyurucu, böyle gerçek tütün tadı veren, böyle karizmatik paketi olan bir sigara daha var mıdır ?
ayrıca yıllar ve yıllardır böyle kaliteli müzik yapmış, saçma sapan popülerlikten uzak, grup elemanları değişe değişe bir hal olmasına rağmen müziklerinden taviz vermemiş, kulağı olan her insanı derinden etkileyen şarkılar yazabilmiş bir grup daha var mıdır ?
kalemkutusuyla olsun botuyla olsun tişörtüyle çantasıyla ve bilumum bir ton şeyleriyle olsun böyle sağlam ve böyle janjandan uzak dizayna sahip marka da azdır efendim.
eskisi gibi değil deseler de öğrenci için kesinlikle hala üst bir sigara. winstondan başka sigara tadamayan yurdum öğrencisinin eli para gördüğünde baş tacı, sultanı.