50 yıllık otobüslerin,araçların ön camlarında (tabi camı hiç değişmemişse) sanki yere doğru üzerinden su akıyor gibi beyazımsı çizgi şeklinde bir görüntü oluşur.buradan kanıtlanabilir durum.
ama bence cam katıdır,çünkü katıların atomlarıda hareket eder ancak birbirlerini ittirdiklerinden akışkan olamazlar.
edit:ne eksisi... tamam yazmıyorum birşey cahil kal sen.
milyonlarca yıl içerisinde "belki" olabilecek diye varsayımda bulunarak sıvıdır demek ne kadar mantıklıdır tartışılır.
moleküllerinin düzenli bir yapıda olmamaları dışında bir veri de yok sanırım. sıvıların aşırı soğuduğunda katı hale geçmesinden bahsedilip camın da soğutularak katılaştırılması da eklenerek bir benzerlik kurulması da tübitak kaynaklı yazıda da belirtildiği gibi sıvıların aniden donmaları gibi bir durumun camda olmamasından biraz zorlama gibi. ayrıca cam diğer metallerle benzer bir sıcaklığa ulaşıldığında eriyebiliyor. benzer sıcaklıkta eriyen her maddeye sıvı dersek pek mantıklı olmaz herhalde. zaman sınırı verilmemiş olsa da makul zamanın milyonlarca yıl olmadığı aşikar. zorlarsak kum da bulunduğun kabın şeklini alabildiğine göre sıvı halde sayılabilir belki. ayrıca akıyor.*
Cam bir amorf katıdır. Bu Haliyle de yer yer davranış olarak sıvı halde bir maddeye benzer. Sıvı maddelerin genel özelliklerinden olan viskozite, camda da bulunan bir niteliktir. Diğer bir deyişle cam akışkan bir maddedir ancak akış süresi o kadar uzundur ki bu akışı bir insan gözleyemez, yaşam süresi yetmez. Bu yüzden bizler camı sıvı bir madde olarak nitelendirebiliriz. Bundan başka camlar, katılar kadar belirgin erime sıcaklığı olmayan, sıvı davranışı gösteren katı bir faz olarak da nitelendirilebilir.