yanlışım olabilir ama piyasada alternatifi olmayan bir ürün için gereğinden fazla kişinin evine mavi önlüklü eleman yollayan, kireçli rezistansları gün yüzüne çıkaran marka. oğlunuza yarım kask taktırır mıydınız sorusuyla beni benden almıştır ayrıca. muhtemelen yarım bir prezervatifin ürünü olan bir reklam senaristiyle çalışıyorlar.
bir suyun sert olması için suda calcium2+magnesium2+ iyonlarının çok olması gerekir. istanbuldaki sularda ise calcium2+ konsantrasyonu o kadar çok yoktur. bu yüzden de istanbul da calgon kullanmaya hiç mi hiç gerek yoktur.
Böyle reklam mı olur dedirten alay konusu olmuş reklamlarıyla aslında başarılı olduğunun farkına varamadığımız, hepimizin aklında kalıcılığı yakalamış bir ürün.
satışının durdurulması sağlığı tehdit eden sebeplerden değil, ürünün kutusu üzerinde belirtilen miktarın eksikliğinden kaynaklanan marka. sevindirici. yani sağlığı tehdit etmemesi, satışının durdurulması değil. pis calgon' a bak ya, hakkımızı yiyormuş ne zamandır.
1 kg lık kutusu 630 gr- 750 gr arası çıkan hırsızların ürettiği marka.
üretimi 3 ay durdurulmuş. bu kadarla kalmamalı, benckiser den bu üründen bu güne kadar üretip sattıysa hepsinin ücreti bu firmadan alınmalı ve toplum yararına harcanmalıdır.
bulaşık makinelerinin yağıdır..kullanılmazsa makinelerin ömrü 5-10 yıl azalır ve dahası kullanılmaz hali gelebilir..türkiye gibi suları kireçli bir ülkede bu gerçekten kaçınılmaz.
reklamlarında türlü türlü ustaların oynadığı marka. ama söylenenlere göre orada kireç olan aletlerden su falan geçmiyormuş. kandırıyorlarmış bizi. rezistansı ise ucuz bir şeymiş. kullanmayın diyorlar ben onların yalancısıyım.
Ortalama bir makinenin ömrü zaten 10 yıl. 2 yıl daha uzun kullancam diye 10 yıl boyunca bu naneye vereceğimiz para ile 2 tane çamaşır makinesi alınır.
Ha bir de; "görükmek" ne lan? Senin ürünün sıradan kitleye hitap edecek diye Türkçeyi sikmek zorunda mısın? Yöresel dile (şiveye) lafım yok da Türkçeyi katletmeyin. Delleniyorum.
bildiğiniz soda nın güzel kutulusu. 30 sene aynı çamaşır makinesini kullanmış biri olarak, bozulduğunda zerre kireci yoktu rezistansın, calgon asla kullanılmadı. reklamcıların da para kazanması lazım.
makinenin ömrünü yaklasik birkaç ay uzatiyormus diye bildiğim ürün. yani buna verdiğiniz ekstra parayı bir kenara koysanız yeni bir makine parası yapıyor.
"Kireç kaplayan rezistansın değişme maliyeti ve sürekli kullanılan calgon'un maliyeti" tespiti patladiktan sonra reklam temasını, "makinede biriken 8 kilo kir" konusu ile değiştirerek beklenen hamleyi yapmış marka.
bosch yetkili servisi tarafından söylendiğine göre kullanmaya gerek yoktur. hatta makinanın kapağında bile calgon etiketi var. 6 ayda bir kireç çözücü/temizleyici ile makineyi çalıştırmak yeterli dedi. bu da 6 ayda 1 30 lira demek.
Kullanmasak bişey olur mu demeye gelmiştim. Eski yazar arkadaşlar bu konuyu tartışmışlar zaten. Sözlüğün olayı biraz da budur. Teşekkürler uludağ sözlük. Bu arada güzel nick name olurmuş bundan.