selanik doğumlu olduğu ve istanbul'a gelen yahudi kökenli alman bilim adamlarıyla yakınen dost olduğu için zamanında yobazlardan sabetaycı yaftası yemiştir.
kendisin adı 10 tl de basılmamış olsaydı, benim gibi bir çok kişi dünya cebir tarihinde böyle bir efsanenin olduğunu bilemeyecekti...
şükürler olsun ki böle bir adamı paraya adını basarak onure ettiler. Halbuki onu bize, bilime verdiği önemle tanıtsalar dı, teoremlerini tüm dünya kabul ederken, onu tanıtacak bir kağıt para mı olacaktı.
yazık, milli değerlerimizin ne kadar farkındayız ki...
Bu sadece bizim suçumuz değil, Eğitim sisteminin suçudur. Yada bize matematik öğreten muhteşem güzide öğretmenlerimizin.
Bana göre trigonometri öğreneceğimize, böle bir adamın varlığını öğrensek daha faydalı olurlardı.
buca eğitim fakültesinin içinde kendi adını taşıyan bir bina vardır. özel ilgisi olanlar ya da rastgele bir yerden ismini duyup merak edenler dışında pek kimsenin bilmediği gerçekten özel bir insandır. güzide eğitim sistemi, 200 yıl önce ispatlanmış teoremleri bir kez daha ve bir kez daha zorla ispat ettireceğine, kendisi gibi değerleri anlatsa, çözümü yapılmamış problemler üstüne çalışma olanağı sunsa ne güzel olacaktır. ama boşa konuşuyoru(m/z) tabi.
Cahit Arf, cebir konusundaki çalışmalarıyla dünyaca ün kazanmıştır. Sentetik geometri problemlerinin cetvel ve pergel yardımıyla çözülebilirliği konusundaki yaptığı çalışmalar, cisimlerin kuadratik formlarının sınıflandırılmasında ortaya çıkan değişmezlere ilişkin "Arf değişmezi" ve "Arf halkalar" gibi literatürde adıyla anılan çalışmaları matematik dünyasının ünlü matematikçileri arasında yer almasını sağladı. Matematik literatürüne "Arf Halkaları, Arf Değişmezleri, Arf Kapanışı" gibi kavramların yanısıra "Hasse-Arf Teoremi" ile anılan teoremler kazandırmıştır.
Matematiği bir meslek dalı olarak değil, bir yaşam tarzı olarak görmüştür. Öğrencilerine her zaman "Matematiği ezberlemeyin kendiniz yapın ve anlayın" demiştir. Hakkından yazılmış bir yazıda şöyle denilmiştir: "...Bir zamanlar integrali bilen kimselerin matematikçi, üstel fonksiyonu bilenlerin ise büyük matematikçi sayıldığı ülkemizde derin matematik konularının tartışılacağı hayal bile edilemezdi. Cahit Arf, Türkiye'de matematiğin o günlerden bu günlere gelmesinde en büyük rolü oynamıştır."
(Alıntı)
Ayrıca Bilgi Üniversitesi CAhit Arf MAtematik günleri adlı bir yarışma düzenlemektedir. http://arf.math.bilgi.edu.tr