her insanin veya her sozluk yazarinin bir gazetede yazan kose yazari kadar gundemi takip etmesinden mi dem vuruluyor?
"ot geldik saman gitmeyelim" mottosuyla eline gecen her seyi okuyan ve fakat oturup bunu cevresine ve/veya ailesine anlatmak degil de , gelip sozluge "ahan da nasil bilgiliyim , cok bilmisim okuyun da anlayin lan" seklinde hareket edenlerden mi bahsediliyor?
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmadan dunya kadar sozde yazar bunlardan mi bahsediliyor? (ki ben boyle oldugunu dusunuyorum)
sozluk yazarlari arasinda genel bir bakis acisidir halbuki , "benimle ayni fikirde olmayan her insan cahildir" demek. acilabilir bir konudur bu da.
cahil olmayan adam buralara şakımadan da bilgilidir , akillidir falan fistik. onemli olan bunu hayata gecirebiliyor mudur?
cok onemlidir , yazimi fazla uzatmak niyetinde hic degilim -istenilse uzatilabilinir cunku- (bunu ayri baslik altinda degerlendirmenin en iyisidir)
ilgi alani ile bilgi alani ayni seyler midir? cahillik-bilgili olmak buna gore saptanabilir mi? once bunlari bilmek lazim.
tabiki sözlükteki bir çok dahinin verdiği artı-eksi oyla, onların art-eksi oyu kıyaslanamayacak yazarlardır.en azından bu cahillerin 2 oyu 1 oy sayılmalıdır.prof.la-halkın oyu aynı kalitede olmaz demişti birileri.84 yıllık cumhuriyetimizde bu görüş türedikten sonra ,sözlüktede türemesi normaldir.