eski bir pagan inanışıdır.
Eski bir Kelt geleneği olan Cadılar Bayramı’nı Britanya’da Paganlar 1 Kasım tarihinde yazın bitişi kışın başlangıcı olarak kutluyorlardı. Paganların giydiği kostümler yıllar içinde şekil değiştirerek Cadılar Bayramı halini aldı. Cadılar Bayramı ABD’de her sene 31 Ekim’de kutlanıyor.
her sene olduğu gibi bu yıl da 31 ekim'de kutlanacak olan bayram. kökeni britanyalı pagan keltlerine dayanan bu bayramın o zamanlardaki ismi "yaz" ve "son" kelimelerinden oluşan "samhain festivali" olarak geçiyordu. avrupa'daki reform hareketleri öncesinde hristiyanlığa adapte edilmiş fakat reform hareketleri sonrası protestan hristiyanlar arasında kutlamaları son bulmuştur. 1800'lü yıllarda bir çok britanyalının amerika kıtasına göçü sonrası abd'de de kostümlü ve balkabaklı çocuk bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. cadılar bayramı yalnızca avrupa ve amerika kıtasında kutlanmakla kalmayıp türkiye de dahil olmak üzere bir çok ülkede günümüzde salt bir pagan geleneğinden öte seküler bir bayram şeklinde kutlanmaktadır.
Cunku ozunde coskuya dayali bir bayram degil. Paganlarin samhain festivalinr dayaniyor. Yazin sonu anlamina geliyor yani kelime. Kira sozlesmelerinin falan yenilendigi donemler iste.
Bir de olulerin ruhlarinin hayattayken yasadigi yere geldigi soylenir. O yuzden bence cosku kismi eksik biraz. Gerci gunumuzde pek neseli kutlaniyor.
Keşke bizimde Kültürümüzde olsaydı dediğim bayram. Dışardan bakınca çok eğlenceli geliyor. Bizim tek actionımız kurban Bayramı'nda kaçan danalar anasını satayım.
Kültürümüzde yok lakin kültürümüzde düzenli olarak kutlamalar eğlenceler yapabileceğimiz bi sey yok zaten. anadolu insanı olarak komple bi burukluk üzerine doğmuşuz sanki.
keşke partisi olsa da kostümlü kostümlü gitsem. siz anca tv izleyin.