büyüyünce çocukluktaki tadı vermeyen şeyler

entry104 galeri0
    1.
  1. büyüdükçe tat vermemeye başlar bazı şeyler , belki de büyümektir sebebi.
    4 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. 4.
  5. 5.
  6. minicik, portatif bedeninizi istediginiz yere uzatip, uzandigiz yerde saga sola sallanmak suretiyle, saat tiktaklarini kornis citirtilarini ve yan bahceden gelen tavuk gidaklamalarini dinleyerek dalinan oglen uykulari!
    3 ...
  7. 6.
  8. çocukken yeni(!) olarak hayatımızda yer edinen hadiselerdir. şöyle ki;
    ilk el öpmelerimiz, ilk harçlık almalarımız, ilk bayramlaşmalarımız, ilk yüksekten atlamalarımız, ilk koşup birşeye erişmeye çalışmalarımız, ilk yağmurda ıslanışımız, ilk nezle olup hapşuruşumuz, ilk eve geç kalmamız, ilk babadan-anneden korkularımız, ilk kız arkadaş edindiğimiz(erkek çocuğu için)zamanlar, 2.nci dersteki beslenme saatinde "o" kız arkadaşımızla saralle sürülü ekmeğimizi paylaştığımız, okul çıkışında sadece onu görüp "iyi günler" demek için beklediğimiz anlardır.
    ortaokul (önceden öyleydi) (şimdi ilköğretim)dönemlerimizde...
    ilk okulu asma * eylemlerimiz, tren yollarında ya da gizli köşelerde ilk sigara içme deneyimlerimiz, öğretmenlere * hoca demeye başladığımız zamanlar, babaya peder, anneye valide demeye başladığımız, bıyıklarımızın yeni yeni terlemeye başlayıp, elimizin yüzümüzün tüylenmeye başladığı zamanlar... (dahası da) *
    uzaktan gelen akrabalarımızı gördüğümüzde, bazen de bir büyüğümüzden masal dinlediğimizde, bütün gün sokakta oynayıp eve geldiğimizde ve oturduğumuz koltuğun üzerinde uyuyup kaldığımızda...
    alışıla gelmiş, belki de çok sıklıkla uygulanmış eylemlerden kaynaklanan bir sıkıntının vermiş olduğu bıkmışlık ve hazsızlık hali sonucunda çocukken zevk aldıklarımızın ilerleyen yaşlarda zevk verir birer aktivite olmamasının sebep olarak gösterilmesi muhtemeldir. bunu da, şartlara uyma zorunluluğunu gösterebiliriz.
    0 ...
  9. 7.
  10. 8.
  11. sevişmek. evcilik oynarken patlak veren sevişme sekanslarının tadı yok artık bugün**
    2 ...
  12. 9.
  13. kesinlikle bayramlardır.milli bir bayramsa erkenden okulun yolunu tutar ve arkadaşlarla dışarıda donmanın tadını anlarsınız. neşe ve kahkaha içinde geçen zamandır bu zaman ... eğer korodaysanız daha da komik olayların yaşanabileceği andır. bir de dini bayramlarda ise yeni kıyafetlerini giyip mahalledeki arkadaşlarınızla toplanmak. ebeveynin verdiği parayla markete gidip birşeyler almak sonra arkadaşlarınızla gülüp sohbet edip zamanı geçirmek.
    3 ...
  14. 10.
  15. bayram alışverişleri ve bayram ziyaretleri
    0 ...
  16. 11.
  17. zillere basıp kaçmak ..lakin kaçması zor oluyor..
    2 ...
  18. 12.
  19. 13.
  20. 14.
  21. 15.
  22. horoz şeker yemek.
    hele de babadan araklanan para ile alınmışsa..
    neden illa babadan? riske girmemek için, çünkü anne parasının hesabını bilirdi..
    2 ...
  23. 16.
  24. 17.
  25. 18.
  26. yaramazlık yapmak. eşşek kadar adama yakışmıyor tabi, aynı tadıda alamıyorsun.
    1 ...
  27. 19.
  28. 20.
  29. 21.
  30. mercimek çuvalına elini daldırmak.(amelie nin yönetmeni türk olabilir..!!)
    1 ...
  31. 22.
  32. 23.
  33. 24.
  34. kabız olunca dötüne fitil sokuşturulması.
    1 ...
  35. 25.
© 2025 uludağ sözlük