90lı yıllarda * özellikle * oluşan mali kriz halkın giderek fakirleşmesi bazı önlemleride beraberinde getirdi. örnek olarak budur. giyim harcamasını kısan vatandaşımız her yıl sezonluk alacağına 3 yılda bir alarak böylece karnını doyurabilmiştir.
aslı "seneye de giyersin" olan bir cümledir. kıyafet alımlarında öngörü gelecek seneyi kapsar genel olarak. 2. seneyi kapsadığı çok nadir görülmüştür. ekonominin kötü olduğu, kişi başına düşen milli gelirin açlık sınırında olduğu ülkemizde gayet normal karşılacak bir davranıştır.
70'ler de, tutumluluk anlayışını besmele olarak belleyen ailelerin, çoçuklarına, her kılık kıyafet alış-verişinde sarf ettikleri atasözüvari deyim. 80'li,90'lı yıllarda da devam eden, günümüzde hakimiyetini kaybetmiş olduğunu gözlemlediğimiz durum.
büyüyünce de giyersin bu söz çocukların çocukluk evresinde, asla kendi boyutlarında elbise sahibi olamayacaklarını mıh gibi beyinlerine kazıyan sözdür. ulan sen kendine göre alıyorsun da, ben niye hep büyük alıyorum? ben zaten büyüyene kadar o elbise her ne zıkkımsa en az 3 kere eskiyecek, her seferin de sen bana gene aynı şey diyeceksin. ulan ben minik beynimlen kavradımda , sen niye kavrayamıyosun kozalak.
Zamanında diyememiştim içimde kalmasın...