bütün sınıfa kopya veren çalışkan öğrenci

entry40 galeri1
    15.
  1. başarılarının arkasında çalışkan öğrenciden kopyayı alıp, tüm sınıfa dağıtan haylaz, kurnaz, "yaysat" kıvamında öğrenciler vardır.
    1 ...
  2. 14.
  3. sınıfın onu kemirmesinin farkında olan ama sırf arkadaşlarıyla arası bozulmasın diye onların inek bakışlarına katlanan kişidir.
    bilgi sömürgecilerinin sömürdüğü mütevazi ve gözlüklü inektir.
    1 ...
  4. 13.
  5. Bu durumda bile kopya veren arkadaş sınıfın çoğu tarafından sevilmez. Çünkü diğer öğrenciler için önemli olan çalışmadan da olsa sınavda birşeyler yapabilmektir bu arkadaşın yardımı ile. Diğer öğrencilerin bu çalışkan arkadaşa saygısı olsaydı , kopya çekilerek çalışan arkadaşın veya arkadaşların hakkı yenmezdi.
    1 ...
  6. 12.
  7. her sınıfa lazım sevilesi insan modelidir.
    1 ...
  8. 11.
  9. bütün sınıfa kopya verebilmesi çok zordur (bkz: öğretmenin kör ve sağır olması) ancak birkaç kişiye kopya verebilir kopya verdikleri de bunun samimi ama tembel arkadaşlarıdır.
    1 ...
  10. 10.
  11. genelde her sınıfta olur. sınıf bu kişiye gözü gibi bakar. fakat aralarında ibne çoktur. bu fırsatlardan yararlanarak her sınav arefesinde bir sürü şey ister.*
    2 ...
  12. 9.
  13. insanların kendini çok sevdiğini düşünen kişidir. herkes ona kopya için yavşar ama o bunu anlamayacak kadar iyidir ve yardımda asla dur durak bilmez...
    1 ...
  14. 8.
  15. bütün sınıfın yükünü sırtlayan; buna rağmen inek muamelesi gören öğrencilerdir.
    2 ...
  16. 7.
  17. bütün sınıfın vermesi gereken öğrencidir.
    2 ...
  18. 6.
  19. yarış atı kıvamına gelmemiş öğrencidir. daha okula adım atar atmaz, rekabet, yarış, not, sınav kavramlarıyla karşı karşıya kalmak kolay değildir. bir noktada insan "evet lan. rakibim bu insanlar benim." diye düşünürken arkadaş, dost kavramlarını unutabilir.
    üniversiteye gelindiğinde ise, fotokopi çektirmek için ders notlarını dahi vermeyen insanlarla karşılaşmak yaygın bir durumdur. "ulan yedik mi ders notunu manyak?" demek istese de insan, karşısındakinin nelere değer verip nelere vermediğini anladığından; susar bir noktada.
    üniversitedeki çan eğrisi uygulaması ise bu arkadaştan çok rakip olma durumunu tetikler. kişinin notunu objektif kriterlere göre değil de, başkalarının başarısına göre alıyor olması; diğerlerinin başarısız olması isteğini oluşturabilir kişinin içinde.
    rakipten önce arkadaş olmak lazım.**
    2 ...
  20. 5.
  21. Bütün sınıfa kopya verip kurumsallaşmak yerine, bireysel anlaşmalar sayesinde, her sınavda birer-ikişer tane marlboro kapabilecek öğrencidir. Haa, çalışkan öğrenciler sigara içmez, o başka.
    1 ...
  22. 4.
  23. Kesinlikle çalışkan değildir zira çalışkan öğrenci hiç bir zaman kopya vermez ve çekmez.
    2 ...
  24. 3.
  25. efendidir
    adam gibi çalışkandır
    hava atsada yeridir
    hocanın gözünde yeri olmayan çalışkandır.
    (bkz: aferin hocam).
    3 ...
  26. 2.
  27. çok havalıdır tenefüslerde acısını sınıf arkadaşlarıına emirler vererek geçiren kişi.
    2 ...
  28. 1.
  29. en güzel duyguların insanıdır bunlar. vücudunu sınav kağıdına siper eden türevlerinden farklı olarak, bütün arkadaşlarının yüksek not alması için bütün sınav boyunca adeta tek kişilik bir ordu gibi çalışır.

    bizim lise dönemlerimizde bunların soyu tükenmekteydi, şimdi ne alemdeler hiçbir fikrim yok.

    (bkz: dün gece resmini öptüm de yattım)
    5 ...
© 2025 uludağ sözlük