olumu karsısında ilgisiz kalan medyanın, cenaze torenini nasıl yayınlayacagı merak konusudur.
bir siyasetcinin fikrini begenmeyebilirsiniz, bir siyasetci size gore kotu olabilir, desteklemeyebilirsiniz ama o siyasetci ulkesi icin 50 yıla yakın bir sure hizmet ettiyse eger, hic degilse bir dakika saygıyı haketmeliydi. ulkemizde medyanın geldigi son noktadır. olen eski basbakana gereken saygıyı gostermemek onun yerine ibo sov, pazar keyfi ve futbol programı yayınlamak. sorumlu yayıncılık bu olsa gerek. insanları futbolla, magazinle uyusturmak. ayıp ve yazık!
türkiye'nin neresinde olursa olsun, ister fırtına, ister kasırga kopsun, katılacağım törendir. unutulmamalı ki, o danıştaya yapılan kanlı saldırının cenaze töreninde rahatsızlanarak, bu kaybettiği yaşam kavgasına girdi.
edit: kasketli falan değilim, sadece atatürkçüyüm.
offff offf... sabahtan beri pencereden yağan yağmura bakıp, dedecimm bak sevgili karaoğlanın yanına geliyor diyerek, gözlerimden akan yaşların yağmura karışmasına izin verdiğim bir günde, düşündüğümde içimin daha da sızladığı tören olacak.
camiye daha önce pek sıklıkla gitmeyenlerin katılmaları muhtemel tören.
rahşan ecevitin en ön safta yer almasını beklediğim tören.
(bkz: bayanların erkeklerin önünde namaz kılması)
akp kongresinin de aynı güne denk geleceğinden akplilerin olası bir eylemden dolayı şimdiden üç buçuk attıkları cenaze töreni.
hepimiz karaoğlan için yas tutuyor, onun için dualar ediyor olacağız orda olamasak da...
birileri de bunun abartılmaması ve kendilerine yansımaması için dualar ediyor olacak.
garip..
birileri tarafından siyasi propoganda aracı haline getirilmeye çalışan törendir.merhumun cenazesine karşı saygısızlık yapılacağından endişe ettiğim törendir.
halkcı ecevit, halkcı ecevit, nidaları, mahseri kalabalık, sessizce sadece trt nin goruntulerinden olusan bir yayın, ve camiye arka kapıdan giren tayyip erdogan...
tepkiden korktukları için arka kapıdan giren hükümet üyeleri ve başbakan'ın, bundan kurtulamayarak şiddetli protestolara maruz kaldığı , askerler ve ahmet necdet sezer'in sevgi gösterisiyle karşılandığı törendir.
efenim kızılay meydanının tam ortasında sola dönülmez diye bir tabela vardır, çokta eski bir tarihte konmamıştır gerçi. bu gün ise o tabelanın altına ecevit poısterinin yapıştırılması ve "yalnız sola dönülür" yazılması, gerçekten hoş bir ironidir.