ramazan olduğu için midir bilemiyorum şu aralar sürekli canım çeken hamur işi. galiba iftara dayanamayıp bi çiğ börek yapıcam. baksanıza şunların güzelliğine:
Yakacağın az olduğu dönemlerde de ekmeğin yenebilmesi için, önceden ekmekler pişirilir, kurutulur, ıslatılırdı. Ekmek hamurundan şekiller yapılır, içlerine et / sebze konulur, yağda kızartılır ya da fırında pişirilirdi. Buna 17. yüzyılda, bugün de kullanılan "börek" adı verildi.
Suraiya Faroqhi, Osmanlı Kültürü ve Gündelik Yaşam, Tarih Vakfı Yurt Yayınları, istanbul 2010.
Allah aşkına şuna "bööööööörek" demeyin çok komik oluyor. Bugün yemekteyiz programında sunucu bile afalladı sağı solu böööööörek oldu adamın.
Hem demesi daha zor niye uzatıyorsunuz. Börek bitti işte. Böööööööööööööreği beğenmedim derken bile cümle bi türlü bitmek bilmiyor. Eskiden sadece Samsun'a özgü sanırdım; ya Samsunlular tüm yurdu sarmış ya da bööööööörek kanser gibi her yere yayılmış.
Su böreği güzeldir. Peyniri iyi olmalı. Maydanozlu olmalı.
Çok kalın çok ince olmamalı. Çok yağlı az yağlı olmamalı. Yağı iyi olmalı.
Iyi pişmiş olmalı. Kenarları kıtır olmamalı. Olsada yesek.
çoğu türk kızının yapmasını bilmediği ancak acilen öğrenmesi gerektiği muhteşem yiyecektir. bilmiyorsanız ben öğretirim. bir mesaj kadar uzağınızdayım.
--spoiler--
Yaptığınız böreğin kıvamında pişmesini istiyorsanız fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin. Böylece çok daha lezzetli olacaktır.
--spoiler--