bölüm okumak vs eğitim fakültesi okumak

entry11 galeri0
    11.
  1. bölümler bilim adamı yetiştirmek, eğitim fakülteleri ise öğretmen yetiştirmek maksadıyla açılmış kurumlardır.
    tabi söz konusu ülke türkiye olunca durum değişir, ikisinden mezun olanlar da öğretmenlik için uğraşır.
    bilgi anlamında bölümlerde daha fazla teorik bilgi verilir çünkü amaç bilim adamı yetiştirmektir.
    eğitim fakültelerinde ise alan eğitimi kadar pedagojik eğitim de önemlidir. ama elbette verilen alan bilgisinde fen edebiyat fakültelerindeki kadar ayrıntıya inilmez.
    fen edebiyat fakültelerinden mezun olduktan sonra öğretmen olmak istenirse, belli bir not ortalamasını tutturmak kaydıyla formasyon alımı vardır.ardından kpss ye girilir eğitim fakültesi mezunları gibi, ikisi için de her yıl değişen, soruları çalınan ama ''sorunsuz uygulanan'' kpss vardır.

    sonuç olarak günümüz şartları nedeniyle ancak ''al birini vur öbürüne'' derim.
    1 ...
  2. 10.
  3. düşük puan diyen arkadaş kaç senesinde kaç puan aldı merak ettim. len ben 2003te fulle yakın çektim ekstra 15 matematik yaptım marmarada bölüm kazandım, lisede inek olup ders çalışsaydım 64 okul puanı yerine 75 olsaydı boğaziçi kazanırdım ve gene hiç bir şey değişmezdi, kazandığımda bile böyle olacağını bilerek seçtim o zamanki idealist eğitim aşkımdan, sokayım o idealistliğime diyorum şimdi.
    0 ...
  4. 9.
  5. Öğretmen olmayı planlayanlar soluğu direkt eğitim fakültesinde almalılar. "puanım az, ben bölüm tercih edeyim nasıl olsa formasyon alırım" diye düşünmek çok saçma. bölümden sonra formasyon almak için kaybedeceğin sürede bir sene daha çalışırsın sınava babalar gibi öğretmenliğini okursun. hem formasyon alabilecek miyim derdi olmaz, hem dersler kebap...

    akıllı ol...
    1 ...
  6. 8.
  7. tartışacak bir şey yok aslında, ikisininde de sonuç aynı, ya işsiz kalıyorsunuz, ya kpss ye giriyorsunuz.
    2 ...
  8. 7.
  9. Bölüm bilim insanı yetiştirir eğitim fakültesi öğretmen.
    0 ...
  10. 6.
  11. arada daglar kadar fark vardir. en temel fark bu yazinin yazildigi tarih itibariyle bolum okuyanlar formasyon alamiyor yani devlet kurumunda ogretmenlik yapamiyorlar.
    0 ...
  12. 5.
  13. mesela matematik bölümü ve matematik öğretmenliği arasında bir değerlendirme yapalım. matematik bölümü 4 senede bitmez. en az 5-6 yıl sürer. okuyanın anası ağlar. bitti mi bir işe yaramaz. öğretmen olmak için formasyon almak gerekir. öğretmen olursun. uzaya füze yollayacak seviyede matematik biliyorsundur ama bunların yüzde 3 ünü bile kullanmazsın. matematik öğretmenliği ise genelde uzamadan vaktinde biter. matematik dersleri bölüme göre daha kolaydır. pedegojik dersleri falan zaten saymıyorum bile. bittiğinde adı üzerinde öğretmen olabilirsin ve ataması da fen bilgisi , sosyal bilgiler , türkçe gibi bölümlere göre daha kolay olur.
    3 ...
  14. 4.
  15. eğitim fakültesinde okumak.çok zeki değilsen ve bilim adamı vs olmak gibi amaçların yoksa bölüm okuma.nasılsa bölüm okusan da öğretmen olmaya çalışacaksın.git eğitim fakültesinde oku rahat rahat.dersler kolay, kasmaya gerek yok.hem direkt öğretmen çık.düşünme bile bölüm okumayı.biliyoruz da konuşuyoruz burda.
    2 ...
  16. 3.
  17. artık bölümlerin çoğu formasyon vermemektedir. öğretmenliklerin puanları daha yüksektir. ama her ikisine de genelde öss' de başarılı olamayan adaylar gittiği ve sonuç olarak bu adamlar öğretmen oldukları için ülkenin eğitim seviyesi düşmektedir. buradaki ironi öss' de başarısız olanların öğretmen olması ve öğrencileri öss' ye hazırlamasıdır.
    0 ...
  18. 2.
  19. Eğitim fakültesinin hangi bölümünde okunduğunun sorulması gereken durumdur.
    0 ...
  20. 1.
  21. hep ikilem arasında kalınan ve hangisinin daha iyi olduğuna karar verilemeyen durumdur.

    edit:türkçe öğretmenliği / bölüm:türk dili ve edebiyatı
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük