öncelikle bursa ya otobusle gelırsenız sizi terminal otobüsleri karşılar muhtemelen dunyadaki ilk otobuslerdir.. sonra sehre yaklasınca yesil bi şehir de hava nasıl bu kadar pis olur dıe dusunursunuz.. trafige de girince baslarsınız oflamaya.. ama turbeleri, camileri, asırlık çınar agacları insana dertlerini unutturur.. Osmanlı'nın payitahtıdır Bursa... daha iyi davranmamız lazım sehrımıze...
bugünlerde her tarafın kazılıp yol yapıldığı şehir.
adam gibi yol yok ki be kardeşim. hep ara sokaklardan sağdan soldan ulaşıyoruz bi yerlere..
11 eylül bulvarı* botanik park ın orada yol çalışması var,kazılıyor.izmir yolunda küçük saniyinin girişinde bi çalışma var. mahvediyo adamı. bursaray doğu etabı çalışmasından dolayı şehrin doğusuna gidiş felç durumda. ayrıca polis okulu kavşağının doğu tarafını takip eden yolda bi bat-çık çalışması daha başladı. insanın arabayla çıkası gelmiyo yola.
istanbula yakın olmasından dolayı istanbulu fazla özlemeyi gerektirmeyen şehirdir. istanbul yaşanılacak değil gezilecek şehirdir gerçeğinin farkında olanlar için favori yaşam merkezidir bursa.
ufak şirin güzel yaşanılası bir kent .. her ne kadar kötü hava koşulları olsada güzeldir . doğup büyüdüğüm haladaha yaşadığım ve yaşamaktan büyük keyif aldığım şehirdir .
Çanakkale Savaşları'nda en çok şehit veren ilimiz Bursa'dır. Bursa'dan 3274 şehit verilmesine karşılık, Balıkesir'den 3003, Konya'dan 2683, Kastamonu'dan 2527 ve Denizli'den 2258 şehit verilmiştir. Diğer taraftan en fazla şehit veren köy ise Kastamonu'nun Güzlük Köyü olup, bu köyden 25 şehit verilmiştir. Çanakkale Türküsü olarak bilinen ve Çanakkale içinde vurdular beni diye başlayan türkünün Kastamonu kaynaklı olması Kastamonulu şehit sayısının fazlalığını belirten diğer bir göstergedir.
bir i..ne yüzünden adı çıkmış olan güzide şehrimizdir. halbuki batasıca sanat güneşi zeki mürenin babası, antalyanın müren köyündendir. dolayısıyla zeki müren bursalı değildir antalyalıdır.
artık top muhabbeti geride kalmıştır. ordan burdan göçle yerli halkı, nüfusun yaklaşık olarak % 10 unu barındırmaktadır. taptığım, bayıldığım evimdir kendileri.
işgal edilidğinde osmanlı devleti'ne başkentlik yapmış olması sebebiyle Tbmm'nin kürsüsüne siyah örtü örtülmüştür. işgal kalkana kadar da örtü o kürsü de kalmıştır. Mehmet akif ersoy da bülbül şiirini böylece yazmıştır.
merkezden 40 dakikada mudanyaya giderek denizi görebileceğiniz yada 40 dakikada uludağ otellere çıkıp kayağın tadına varabileceğiniz türkiyenin en güzel şehirlerindendir.
en yakın belediye seçiminde halkının hizmete mi yoksa hezimete mi oy verdiği görülecek şehir. tarihi mirasına sahip çıkması gereken, mistik yönüyle daha iyi tanıtılırsa turistik açıdan güçleneceğine inandığım, uludağ'dan yeterince yararlanamayan, gençleri çok uç noktada siyasi görüşlere okullarda kaptırılan, ülkü ocaklarının da nurcu evlerinin de günden güne arttığı, üniversite şehir dışında olduğu için şehirde bir iç aydınlanma görülemeyen yer. 90'lardaki bursa'nın gerisinde bir bursa'dır şu an gördüğümüz.
bu dünyadaki cennetim,istanbul'dan iki haftada bir kaçıp rahatladığım şehir.evet bazı şeyleri eksik belki ama işte benim cennetim.kestanelerini kolay toplayalım diye kökleri yukarda olan kestane ağaçları,bal akan dereleri,"aç kalıp 100 yıl yaşayacağına iskender yiyip 70 yıl keyifle yaşa" diye bağıran iskender kebabı,gerçekten ulu olan dağı,kendine hayran bırakan liseli hurileri...belki sorunları da var biraz ama bu dünyadaki cennetim işte...
as tv si ve olay tvsini bile özlüyorum.hatta kendilerinden kaynaklanan sorunlarını bu şehire aktaran geçici burda ikamet etmek zorunda olanları bile özlüyorum...