bugün

türkiyede artan oranda kurulan ve başarı sayılan adına üniversite denmeyen şeydir.

(bkz: yüksek lise)
henüz eğitime-öğretme başlamadan ülkemizdeki istemezükçü cahillerin iftiralarına maruz kalan üniversite olmuştur.
neymiş 'yüksek lise' imiş?
bu entryleri okuyan da bu okulun gümüşhanede kurulduğunu zannedecek! ulan okul türkiyenin en büyük 3 sanayi şehrinden biri olan bursa'da kurulacak, yüksek gelişim potansiyelini nasıl görmezden gelirsin!
durun bir açılsın hayırlısı ile de ona göre yapın yorumlarınızı, durun bakalım neyin nesi!

(bkz: sinirlendim sözlük)
kardeş sözlüğümüzün kurucularını barındırabilir efenim.
(bkz: btü sözlük) *
üniversite mefhumuna "öğrenciyi müşteri olarak gören" zihniyetin baktığı gibi bakacak olursak gayet iyi olacak bir durumdur.
"evsahibi gibi, emlakçı gibi veyahut kafe işletmecisi gibi düşünürsek ne güzel bir istihdamdır bu ne güzel bir ekonomik potansiyeldir bu" diyeceksek hayırlı bir okul olacaktır.

(bkz: hadi sevinelim)
şehrin düzgün bir bölgesinde, kaliteli binalarla bir arada yerleşke edilemez, aynı şekilde kaliteli akademik kadro, altyapı oluşturalamazsa bir boka yaramayacak üniversite. heh, esnafların yüzü güler o ayrı.
bursa'da kurulacak olan türkiye'nin beşinci teknik üniversitesidir. nitekim üniversitelerin mantar gibi türediği şu günlerde marmara'da bile akademisyen sıkıntısı çekilirken btü'nün akademisyen açısından sıkıntı çekeceği aşikardır. umut ediyorum ki her şeyden önce en azından teknik üniversiteler için akademisyen yetiştiren, bilim adamlarını ulusumuza kazandıran bir bilim yuvası olur.
2011-2012 öğretim yılında eğitim vermeye başlayacak olan üniversitedir. ilk senesinde sadece makine mühendisliği ve kimya bölümüne öğrenci alacakmış. faydalı bireyler yetiştirmesini umuyorum.

'bursa'ya lazım idi bir teknik üniversite zaten.' diyerek yorumumu da eklerim.
binası olmayan, lakin rektörü olsun, dekanı olsun, öğretim görevlisi olsun bankamatik memuru çok olan üniversite.

o değil de ülkemizde üniversite, ya da teknik üniversite yok ki zaten...

insanların hayatlarından asgari 4 sene çalmak için tasarlanmış ucube kurumlar hepsi. diğer teknik üniversiteler ne ki btü umudumuz olsun.

yok...yok...

bu memlekette teknik eğitimin t si dahi yok amk. elektrik mühendisi autocad bilmez, makine mühendisi boru çapı bilmez...
nato kafa nato mermer mühendis yetiştirme fakülteleri.

ha bir de geçenlerde bir tanıdığımı gördüm, bursa'daki endüstri meslek liselerinden birinde öğretmendi, "btü'ye atandım" diyerek kasılıyordu.
varın gerisini siz tahmin edin.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25285715/
varlığını şu an itibari ile öğrendiğim ve Bursa için çok iyi olacağını düşündüğüm hatta öğretim görevlisi kadroları şimdiden ağzımı sulandıran üniversite.
varlığını dün öğrendiğim üniversitedir.
varlığını vivaldi ve le roi est mort vive le roi * sayesinde bugün öğrendiğim üniversitedir.*
sayemde baba24 ve le roi est mort vive le roi varlığını öğrendiği üniversitedir.
http://www.btu.edu.tr adresinde internet sitesi olan okul.

mevcutun kalitesini arttırmaktansa daha bol kadrolaşmayı hedeflemek, bu da iyi.
genelde adı duyulduğunda "ne zaman açıldı bu?" diye tepki gösterilen üniversite. sanırım bu sene makine mühendisliği ve kimya bölümüne öğrenci almışlar. üniversite sayısının artması esnafa, akademisyene yararlı da; buradan mezun olacaklara iş imkanı sağlanamayacaksa bir işe yaramaz.
şehrin ortasında, eski bi binanın devşirilmesi suretiyle fiziki binasına kavumuş üniversitemsi. ben de bi sik olcak sandım lan, bildiğin lise işte. he bu arada kültürparkla merinos arasında yer alıyor, petrol ofisinin yanında. sikindirik bişey işte.
eski veteriner fakültesinin ilaç ve at pisliği kokan koridorlarının, teknik üniversite öğrencilerinin ciğerlerini açacağını tahmin ettiğim üniversitemsi.
Bursa Teknik Üniversitesi, Bursanın ikinci bir devlet üniversitesi olarak 6 Fakülte, 2 Enstitü ve 1 Yüksek okul ile kurulmuştur. BTÜ kuruluş aşamasını Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yürütmekte olup kampus yeri belirleme çalışmaları devam etmektedir. ilk yılına hazırlık sınıfı ile başlayan üniversite 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında 82 öğrenci alarak eğitim-öğretime başlamıştır. Şu anda eğitimlerin verildiği yer Merinos'ta eski Veterinerlik Fakültesi binasıdır. Hazırlık Eğitiminde yabancı hocaların ağırlıkta olduğu ve konuşma becerilerinin ön planda tutulduğu bir sistem vardır. Bütün bölümlerde hazırlık sınıfı zorunlu olup derslerin en az %30u ingilizce olacaktır.
Bursanın gerçekten ihtyacı olan üniversitedir. Özellikle sanayi şehri olmasindan dolayı.
inegöl'de de bazı fakültelerinin olacağı söyleniyor.
2012-2013 dönemi itibariyle mekatronik ile metalurji ve malzeme mühendisliği bölümlerini açmış ve söylenenlere göre ileride öğrenci sayısını en fazla 10.000 civarında tutmayı düşünüyorlar. eğitimi iyi olsun da insanlar bir heves mühendislik diye girip pişman olmasınlar. ayrıca hazırlık eğitimi konusunda iyiler.
Yabancı Diller Yüksekokulunda ABD-ingiltere-Kanada gibi ana dili ingilizce olan ülkelerden yabancı hocalar getirterek ingilizce eğitiminde fark oluşturmayı hedefleyen üniversite. Yabancıların Türklere oranı açısından Türkiye'deki diğer üniversiteler arasında en fazla orana sahiptir. Türk hocalarının çoğunluğu da alanında yüksek lisans ve doktora eğitimlerini yapmışlardır. Dışarıda bir dil okulunda onbeş-yirmi bin TL'ye alınabilecek bir ingilizce eğitimini kaliteli hocalarla bedavaya vermektedir.
https://ydyo.btu.edu.tr/
şu an böyle bi muallakta olan okulumdur. kampüslerin ne yeri ne yurdu belirsizdir şu an.
6 fakülte 2 enstitü 1 yüksekokulu bulunmaktadır.
Bursa gibi sanayinin olduğu bir bölgede geç kurulmuş olan teknik üniversitedir.