bursa onuncu kitap fuarı

entry12 galeri0
    ?.
  1. bursa kitap fuarı, 10-18 mart 2012 tarihleri arasında tüyap bursa uluslararası fuar ve kongre merkezi’nde gerçekleşecektir.
    2 ...
  2. ?.
  3. bu sene 10.cusu gerçekleşecek olan. imza günlerinde ve söyleşiye gelecek yazarlar az çok belli olmuştur.

    http://www.tuyap.com.tr/webpages/bursakitapfuari/
    2 ...
  4. ?.
  5. bursalıların çok kitap okuduğu gerçeğiyle orantılı 10. fuar.
    1 ...
  6. 1.
  7. geçen sene gidiş dönüş uçak biletlerini aldığım halde sunumum yüzünden gidemediğim kitap fuarıdır. bu sene de gidemiyorum, o ayrı.
    0 ...
  8. 2.
  9. sadece uykusuz stand kurduğu için gittiğim fuardır.
    1 ...
  10. 3.
  11. bu sene sahafların da bulunduğu güzel fuardır.
    1 ...
  12. 4.
  13. fuar büyütülmüş, eğitim kurumları da dahil edilmiş. eğitim kurumları arasında gezerken kendi lisemi görmem de benim için hoş bir olay oldu. yalnız fuarda beklediğim kalabalığı göremedim. fuarı gezenlerin çoğu ya okullardan getirilen sabi sübyan ya da okuldan çıkmış/kaçmış liselilerdi. 20li yaşların üstünde insanlar tek tük vardı.
    1 ...
  14. 5.
  15. sahafların da katılımıyla daha bir ilgi çeken fuardır. Fakat aldığım duyumlara göre beklenenin altında bir ilgi mevcutmuş.
    0 ...
  16. 6.
  17. yine vasatın altında kalmış fuardır.

    sahaflar var dediler gittik.
    4 tane en ücra köşede ve az çeşitli sahaf vardı. o kadar.

    genelde eğitim ve çocuk yayınları ağırlıktaydı bu sene, bunların yanında da cemaatler tutmuştu köşebaşlarını.
    can yayınları, yapı kredi yayınları ve doğan kitap ise para kazanmanın derdindeydiler. onlardan 1 tane bile kitap almadım. oh olsun ibnelere.
    lan insan kitap fuarında da kesesini düşünmez ki, birkaç fazla kişi birkaç fazla kitap alsa hepimiz için kardır amına koyayım, ama gel de bunu bu emperyalist uşaklarına anlat...

    ahmed hulusi vardı bir de, bedava kitap dağıtıyordu, sloganı ilginç geldi, "biz kuran'ı parayla satmıyoruz"...standı kalabalık olmasa "değirmenin suyunun nereden geldiğine" dair bir sohbet etmek isterdim, ama millet bedava kitabı görünce yığılmış, boşverip dolaşmaya devam ettim...

    bugün için 250 tl bütçe ayırmıştım, 220 lirasını harcadım...
    en beğendiğim stand inkilap kitabevi'nin standı oldu, en fazla alışverişi de buradan yaptım zaten.
    birşey farkettim, kazım mirşan ve hulki cevizoğlu'na uygulanan gayriresmi sansür burada da vardı. adamların ilaç için tek bir kitabı bile yok.
    hani özgürlükler ülkesi, hani ileri demokrasi?

    ha bir de 3 tanesi 10 liradan bol bol klasik eser aldım, tolstoy olsun, dostoyevski olsun, eşe dosta dağıtmak için ideal hediyeler bunlar.

    netice itibariyle bu fuar da beni tatmin etmedi, sayın başsavcı vural savaş ile ayaküstü bir 5 dakika sohbet ettik, ülkenin geleceği ile ilgili o da benim kadar karamsardı, ben bunu sezdim...

    popüler olmasa da, güzel olmasa da, muadilleri gibi tat vermese de bursa gibi yobaz bir kentte büyük bir kitap fuarı yapılması güzel, daha da güzel olanı bunun 10 senedir yapılıyor olması.

    bizi karanlığa götürenlere güzel bir direniştir kitap fuarları.
    gidin görün efendim.

    ben pazar günü bir de çocuklarımı götüreceğim. belki orada görüşürüz...
    3 ...
  18. 7.
  19. öncelikle (bkz: bursa dokuzuncu kitap fuarı #11080015) bu sene de hafta sonu izdiham var hafta içi gideyim dedim yine doğru düzgün kitap bakamadım. nedeni ilk okul öğrencileri ve bazı paragöz stand sahipleri ve kitap almadan dönmeyin diyen öğretmenler gördüm. kitaplara gelince bazı kitaplar gerçekten çok indirime gitmiş. çocukluğumun yazarı gülten dayıoğlu imza günüymüş. çocukluğumda okuduğum bir kitap satın alıp kısa bir sohbet ve imzasını almak mutluluk verdi. uykusuz standı liseliler tarafından kuşatılmıştı. allahtan stand da ortanca yaşlardaki biri durumumu fark etti de yardımcı oldu. salonun bir tanesinde gezmekten çok zevk aldım ama diğer salon hiç ilgi çekici değildi. sahaf var dediler en arkada 2-3 stand vardı ama bir şey bulamadım ben.
    0 ...
  20. 8.
  21. ilk kez elma yayınlarının stand açmadığı fuardır. ahmet şerif izgören de gelmeyecekmiş, tilt oldum. sevdiceğim yanımda olmasa bir dakika durmazdım da almamız gereken kitaplar vardı. ayrıca; Alamut'u herkese tavsiye ederim.
    0 ...
  22. 9.
  23. gereksiz yere kalabalık olan, indirimin olmadığı saçma bir oluşum haline gelmeye başladı-sadece kendi adıma diyorum bunu yoksa iyidir böyle şeyler-. kitaptan anlamayanlar bkm' nin yüzde elli indirimiyle ya da 3 tlye satılan dünya klasikleriyle mutlu olabilirler ama ben can yayınlarını %30 indirimle zaten internet üzerinden bulabiliyorum, üstelik kapıma teslim. insanların kitapla haşır neşir olması açısından elbette güzel ama artık bu fuar iyi kitabın ne olduğu, çevirinin önemi, hangi yayınevlerinin neden daha kaliteli olduğu gibi konularda insanları aydınlatma misyonu da edinmeli. can yayınevi gibi bu işi para için yapmayıp da gerçekten sanat olarak görenlere büyük görev ve sorumluluk düşüyor bence.
    hafta sonu gitmemin de etkisiyle inanılmaz bir kalabalık vardı ama insnalar ucuz diye saçma sapan kitaplar alıyorlardı (eksik metinler, berbat çevirilerle dünya klasikleri) gençlerin ilgi gösterdiği tek stand mizah dergileri standıydı. biraz bu işin içinde olup kitaptan anlayan insanlar ise indirim filan olmadığını görüp büyük hayal kırıklığı yaşadılar yine ve şahsen seneye hiç kendimi yormayayım ve gitmeyeyim diye düşünüyorum artık.
    şöyle bir örnek vereyim; bursa' da ezgi kitabevi vardır. pek çok yayınevinin kitabını satan büyük bir kitapçıdır. hangi kitabı alırsanız alın %20 indirim yapar. 100 tllik alışverişte ezgi kitabevi ile kitap fuarı arasında 10 tl fark olacaksa ne diye kitap fuarına gideyim ki ben? kaldı ki internet sayesinde artık kitap fuarında bulamayacağınız kitaplara bile ulaşmanız mümkün. kitap fuarlarına bir yenilik, bir heyecan şart. ne bileyim mesela seneye can yayınları desin ki bu sene marquez kitaplarını 0(sıfır) kar ile satıyoruz desin ve benim gibi düşünenleri oraya çekecek bir şey olsun.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük