bursa fen lisesi

entry14 galeri1
    1.
  1. ismetiye demirtaş bucakları arasında senler önce 'ilkokul'diye yapılan bir binaya sahip olan bundan olsa gerek coğu kisinin fiziki ortama bakıp geri döndügü ilim irfan yuvasıdır. simdilerde müdürümüz hakkı baba'nın calısmalarıyla ve güzel velilerin bagıs yapmak istemeseler bile gönüllerinin dayanamayıp para verdikleri bununla gelisen, kalkınan bir yerdir. adım adım teknolojiye kosmaktadır. geldigi son nokta-bu gun itibariyle- bir proje sınıfına sahip olmaktır. adı boyle bir sey olsa da gercekten cok iyi kullanışlı aletler alınmıstır.
    bu yatılı bir okuldur. sabah kahvaltı faslı sonra metreler uzaklıktaki okul, ogle yemegi okul ve aksam yemegi gün akısı icinde olanlardır. sonra ise bir son zamanlarda gelenegin degismesiyle sınıflarda yapılan etütler. etüt aralarında her metrekaresi tezek, kokareç, köfte, duman gibi degişik kokular iceren bahcede saat yönünün tersinde dönüsler yapılır. gözetmenler uyarasa kadar genelde dısarıda sukut saglanmaz. en güzeli gecelerdir. cunku sessizlik icinde hemen hemen herkes olacak sınavlarına calısır, sabahlar. ogrencilerin en iyi dostu da müzik aletleridir. kafeine alısmıs vücutları bir süre sonra duyumsuzlaşsa da mutludurlar. cunku calısmasalar hıdır'dan veya co'nun birinden mutsuz olacaklarını en onemlisi vicdanlarının sızlayacagını bilirler. okulda en ucarı gorüneni, tembel kılıklısı bile bu vicdana sahiptir ancak bilerek kendine işkence yapar.
    iste boyle güzel denilebilecek, bu sıfatı hak eden okuldur. yasanabilen olumsuzluklar heryerde olabilecek seylerdir. hakkı verimesi gereken 'hakkı'yla yasanan okuldur.

    kapısının yeri bu sene degistirilmistir. ve büyük olasılıkla seneye 'baba' gidecektir.kantin yerine kiler cinsi bloklar yapılmıstır.neyse bir de üst dönem olgusunun tamamıyla yasandıgı yerdir.
    1 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. 4.
  5. üst dönem olgusunun saçma derecede geliştiği, insanlar onları inek olarak adlandırsa da çok hoş öğrencilerin olduğu, güzel yılların geçtiği okuldur. ne yazık ki hakkı baba ayrılmış.
    2 ...
  6. 5.
  7. Hakkı babanın gitmesiyle yönetimi değişen Eski tadı tuzu olmayan, belki daha çok sosyal etkinlik olan (ki eskiden hiç yoktu) ama eskisi gibi özgür olmayan öğrencilerden oluşan okul.
    2 ...
  8. 6.
  9. 1989-1990 öğretim yılında açılan Bursa Ali Osman Sönmez Fen Lisesinden sonra 2011-2012 öğretim yılında Bursa Nilüfer iMKB Fen Lisesinin açılması ile Bursa il merkezindeki fen lisesi sayısı ikiye ulaşmıştır...
    0 ...
  10. 7.
  11. zamanında kendilerini kazanıp da özel okula burslu gittigim lise. içimde kalmıştır.
    0 ...
  12. 8.
  13. kazanan öğrencilerin okula ilk geldiğinde lanet ettiği ama okulun yatılı olması sebebiyle yılların nasıl geçtiğini anlamadığı okuldur .
    ayrıca çok değişik gelenekleri vardır.
    okulda bahçesinde saat yönünde dönülmez, dönüldüğü takdirde dönen kişiyle üst dönemi arasında hoş olmayan şeyler yaşanır.
    2 ...
  14. 9.
  15. eskiden bursanın en iyi öğretmenleri bu okuldaydı. türkiye'nin branş hakimiyeti en iyi öğretmen kadrosuna sahip bir okuldu. ancak şu anda kendi kurumunda fazlalık durumunda olan, en düşük puanlı norm fazlası öğretmenlerin tayin edildiği, köklü ve başarılı öğretmenlerin ayrıldığı ya da ayrılmaya çalıştığı, öğretmenlerinin kalitesi günden güne düşen sıradan bir okula dönüşmüştür...
    1 ...
  16. 10.
  17. okula ilk geldiğinizde muhtemelen beyninizden vurulmuşa döneceksiniz.Ama 4 yıl sonra mezun olduğunuzda da aynı şeyleri yaşayacağınız okuldur.
    1 ...
  18. 11.
  19. 2014-2015 eğitim öğretim yılında nilüfer özlüce taraflarına taşınacak olan, okulun yüzde doksanının aksine taşınması istemediğim güzel okulum. okulun adının Tofaş fen lisesi haline gelecek olması da içler acısıdır.
    0 ...
  20. 12.
  21. yalova yollarından özlüce bataklığına taşınması planlanan fen lisesi mahiyetindeki okuldur. zaten günümüzün "en kötü özel okul en iyi devlet okulundan iyidir" gerçekliği göz önüne alındığında gelinmemesi gerekirken, bir de fen lisesi olması bu düşünceyi katmerlemiştir. bu yılki teog'çular tercihlerini yaptılar dolayısı ile biliyorum geç oldu bu entry'yi girmek ama şimdiden söyleyeyim ki, bu okulda geçme notu olan 50'nin üzerinde alacağınız her notu öpün de başınıza koyun. ayrıca iş sınıf geçmekle de bitmiyor, bunu da önemle hatırlatırım. bozuk notlar yüzünden sıralamada bilmem kaç bin kişi geriye düşenler hepimizin malumu. üstüne üstlük dershaneler de kapatılacak ya, işte o zaman devlet okullarındaki herkesin vay haline. gündemdeki şu nakil olayından ötürü naçizane tavsiyem, illa devlete gidecekseniz anadoluya gidin.

    dipnot: "vay efendim sen orayı nereden biliyorsun?", "okuyor musun orada da böyle yazıyorsun-çiziyorsun?" diyenleriniz olabilir. hayır efendim orada okumuyorum. dikkat ederseniz okulla ilgili özel bir değerlendirmede ya da paylaşımda bulunmadım.
    ayrıca o okula gidenleri de kıskandığım yok. vakti zamanında gitsem ben de giderdim. sadece günümüz gerçeklikleri ve aldığım-edindiğim duyumlar doğrultusunda fikir beyan ettim. hiçbir kişi veya kurumu karalamak gibi bir niyetim de asla yok. önemle duyurulur.
    1 ...
  22. 13.
  23. hala çok özlediğim ve tekrar liseye gidecek olsaydım yine orada, aynı insanlarla okumayı isteyeceğim güzel okul.
    artık demirtaştaki binasından taşınmış ve tofaş fen lisesi olmuştur.

    şimdiki öğrencilerin daha iyi şartlarda okuyacağını düşünerek sevinsem de biz eskiler için demirtaş'taki okulumuzun asla yerini tutamayacak maalesef.
    1 ...
  24. 14.
© 2025 uludağ sözlük