Bursa'nın iznik ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde 3 bölümden oluşan 1,5 tonluk morgun kaybolmasıyla ilgili, Hastane idari ve Mali işler Müdürü Müdürü Ömer Y. hakkında soruşturma başlatıldı. Teknik servis görevlileri ifadelerinde, Ömer Y.'nin talimatı üzerine morgu hurdacıya sattıklarını söyledi.
Ulan bunu damı görecektik. Herkes bir yerden sömürüyor amk.
ölen olmadığı için işlerin kesat olduğunu, bu nedenle morga ihtiyaç kalmadığını, devlete daha fazla yük olmaması için morgu sattığını beyan etmiş olabilir.
Hurdacılar bunu alsa ne yapacak, neyine yarar?
Tabi ki morgu satan da alan da hurdacı ise küçük bir çıkar olabilir.
Ama kazanç çıkar açısından morg hurdacılara satıldığı biraz akıl dışı.
Ama konuya insan-morg olarak değil de sebze meyva et gibi gıda açısından yaklaşım yapar, soğuk hava deposu olarak düşünürsek; market gıda zinciri olan bir işletme bu soğuk hava deposu için milyonlarca lira harcama yapması gerek.
Bu işleri (soğuk hava depoları) yapan ve yurt dışında da hizmet veren bir yakınım olduğu için az çok konu hakkında biraz bilgi sahibi olduğumdan konuya başka açıdan yaklaşım yapabiliyorum.
Sağlık hizmeti açısından (morg) her ne kadar gıda sektöründe soğuk hava depolama saklama benzerlik gösterse de maliyet kat be kat fazladır.
Bir hastane için kaç lira maliyet ile böyle bir morg yapılabilir diye düşünürsek sanırım kaybolan veya hurdacılar aldı denilen bu vb iddialar olan morg özel bir hastanede bulunabilir.
Bakanlık müfettişleri kaybolan morg için sorumluların bağlantılarını araştırıp, morg kaybolması veya satılması iddiaları düşünülerek morgun yok olduğu tarih ile özel hastanelerin morg sahibi olduğu tarih ortaya çıkarılarak basit bir soruşturma ile böyle bir durum var mı yok mu morg nerede ortaya çıkar.
Kimse de zan altında kalmaz, doğru olan ortaya çıkar ve en fazla 1 hafta da sonuca ulaşılır.