ister 150 ytl olsun ister 50 ytl öğrenci için velinimettir. Hele farklı zamanlarda alınan birden fazla bursa sahipse kişi, hayat onun için daha kolaydır. Tam parasız kaldım şimdi ne halt diyeceğim diye düşünürken yeni yatan bir bursla gelen para kadar sevindireni de yoktur.
ihtiyaç olunduğu halde alınamayabilinen, kimilerininse neredeyse memur maaşı edecek sayıda alabildiği karşılıksız para. ( geri ödenecekse burs değil kredi oluyor zaten)
"istanbul'da tıp kazandık hayvan gibi burs alırız laayn" diye düşünrken başvurduğm vakfların her birinin referans istemesi sonucu babayı almamla muhtaç duruma düştüğüm eğitim yardımı...
ibb'nin adına eğitim yardımı demesini bir türlü anlamlandıramadım gibi anayasa mahkemesinin kesmesiyle malum partinin nazarımda nefretle anılmasına yolaçmıştır.
genelde üniversite öğrencilerine kurumlarca yapılan maddi yardım. devlet bursları biraz çağdışı kalmış gibi görünüyor çünkübir öğrencinin ayda 160 ytl * alması onun yaşam kaygılarını gidermiyor hele bir de büyük şehirdeyse. diğer özel kurumlar vakıflar vs ise en ince detayına kadar inceliyor aileni sülaleni okul durmunu falan. sürekli bir yerlere gidip belge alıyorsun en az bir ay peşinden koşuyorsun. üstüne de başka bir yerden burs alırsan vermeyiz demiyorlar mı işte adamı o zaman illet ediyorlar. zaten bana yetecek kadar param olsa ne diye burs isteyim senden bir, aldığım devlet bursu yetmiyor zaten bu iki. ama yine de öğrenciler için bir gelir oluyor mu evet oluyor kısıtlı düzeylerde.
ihtiyaç sahiplerine terkedilmesi gereken öğrenci desteği. sırf daha fazla bira içmek ve gezip tozmak için alınan burslar ihtiyacı olanları zor durumda bırakmaktadır. işin garibi çok sosyalist geçinenlerin de bunu sömürdüğü görülmüştür. her zamanki gibi sadece bir kısmıdır bu güruh.
okulun bitmesi gereken zamandan 2 sene sonra icraya gitmiş olduğuma dair bir belge gönderilmesine,paraları yediğim karıların yüzünü bile hatırlamadığımı farketmeme neden olan devlet kazığı.
şehir dışında okuyan istanbullu bir öğrenciyseniz*istanbul belediyesinden veya istanbul da burs veren başka bir resmi kurumdan* burs alamazsınız. yapabileceğiniz şey okuduğunuz şehirdeki belediyelerin veya resmi-sivil kurumların peşine düşmektir. ama mesela bu kurumlardan burs alabilmek içinde bu sefer ikametinizin burda olması yada bu il sınırları içindeki bir liseden mezun olmanız şartını koyarlar. insafsızlığın böylesine ne yorum yapacağınızı şaşırırsınız.
babası asker olan bir arkadaşım anlatmıştı; marmara üniversitesi' ndeki bölücü örgüt sempatizanı öğrenciler, okulun göztepedeki yurdunu ele geçirmişler. yani her türlü eylem, provakasyon gırla gidiyor. bunlar ülkücü tayfayı toplayıp yurda baskın düzenlemişler ve yaklaşık 30 kişi koca yurdu pkk'lıların elinden almış. tabi hepsi ortalıktan kaybolunca bunların odalara falan girip eşyaları karıştırmışlar. pkk'lının tekinin cüzdanından 3 tane burs belgesi çıkmış; istanbul büyükşehir belediyesi, diyarbakır büyükşehir belediyesi ve şimdi adını hatırlayamadığım diyarbakırdan bir kuruluş.
kendi başıma ve çevremdeki insanların başına gelenlere baktıkça bu oanlara şaşırmıyorum. demek ki bizim devletimize ihanet eden yaranıyor.
öğrencilik hayatı boyunca insanın başına gelebilecek en güzel nimetlerden birisidir.zaten adı üstünde burs.geri ödemesi yok yani harika birşey harikaaa.ama haydan gelen huya gider diye birşey vardır.bunu da yaşatarak doğrular kendisi.