üniversite hayatıma başladığım en özel kent. küçük oluşuyla beraber kendi içinde gelişmiştir. kendi kendine yeten bir il. her markanın başında 'bur-' yazar. 'bursüt, burgüvendik...' gibi. merkezinde şu yazar: '' Burası Burdur buradadur. Çünkü her şeyin en güzeli burada bulunur'' .
askerliğimizi yaptığımız bedelli askerliğin kalesi eski 58. topçu tugayının konuşlu olduğu göl kenarı çok güzel olan ama askerde çarşıya çıkılınca gezilecek pek bir yeri olmayan hamamları pis kendisi şirin bir şehir. veterinerlik fakültesi ve bir de süleyman demirel ünv. nin bir fakültesi daha vardır bilemedim şimdi. biz askere giderken burdur ha yaşadın antalyaya bir saat demişlerdi sıcak olur demişlerdi inanmayın.eksi onyedi gördük kışın. sabah içtimasında gölden gelen soğuk götümüzün deliğine girerdi.bir de burdur için amı götü boldur derler hah ona da inanmayın zaten çarşıda normal zamanda yüz kişi görmediğiniz şehre tugay yapıp bir de beşbin abaza asker toplar buraya çarşıya salarsanız ammı kalır göt mü kaçırtır bu ayılar haliyle. askerlerin ekseri bahsi geçen iki fakültenin tayfalarının takıldığı mekanlara takılmaları olasıdır..
en bilindik takılınası mekan hanay cafe idi bizim zamanımızda ama çok sene geçti be haydar..
türkiye'nin güneyinde bulunan ve antalya ve ısparta ile komsu olan şirin bir akdeniz ilidir.en büyük ilçesi bucaktır ve burdur'un merkezi topu topu 2 büyük cadde ve bir kaç bulvardan meydana gelir.mehmet akif arsoy üniversitesi adlı küçük bir de devlet üniversitesi vardır.gidip görülesi ve mümkünse bir daha gidilmeyesidir.
sıradan bir beldenin nüfüsu kadar az nüfüsa sahip olan il. güzel, şirin bir yer olmasının yanı sıra esnafına çok dikkat edilmelidir. hele ki askersen dikkat et seni ayakta pantolonunla s.iker, haberin olmaz.
burdur elli sekizinci piyade er eğitim alayı burda bulunmaktadır. buraya düşenlerin gitmemesi şiddetle tavsiye edilir. 1 aylık misafirliğim üzerine akılda söyleyecek tek seöz bırakır ;
''burdur bir liman ben bir gemi. bir daha yanaşırsam bu limana s.iksinler beni.''
Bir ceviz ezmesi ugruna ulen bi tadayım be diye gittigim ve 3 adana 2 ayrana sadece 12 lira vererek tıkabasa doyduğum, gördüğüm kızların istisnasız tombul yanaklı ve ortalamaya 10 basar derece güzel olan, şehir statüsünün yükünü kaldıramamış şehir.
yeşilova gibi bir ilçesi olan bir ilimiz. yeşilovadan bahsedeyim bilmeyenlere; burdura bir saat uzaklıkta, sınırları içinde kırk küsur köyü barındıran bir ilçe.Ve salda gölüne sahip (bunun ayrıcalığı başka tabi) bir ilçe.böyle bir kaç bin kelimeyle anlatılmaz. Sen gelip salda gölünün etrafında,çomardıçta orman plajında kafayı bulmadan ne anlatsam boş olur.
bir bayram gidilen burdur'da kardeş ateşlenir, anne baba telaşlanmasın diye uyandırılmaz, gece hastaneye götürülür, ilaçlar alınır gelinir uyunur. ertesi gün kardeş anneye anlatmaktadır:
kardeş: anne gece ateşim çıktı ablam beni hastaneye götürdü
anne: aa hangi hastaneye gittiniz?
kardeş: "burhas!" *
--spoiler--
Türkiye'de hiçbir iki şehir arasındaki mesafe Burdur'un Isparta'yla olan mesafesi kadar kısa değilidir.Dağ yolundan gidilirse eğer (kendi aracınızla) yolculuk sadece 20 dk sürer normal bir hızla.