Burdurlular ah Burdurlular aşkımızı durdurdular..
güzel şarkıdır.
Neyse Burdur şiş ve bursüt tuzlu ayran güzel ikili giderseniz deneyim mutlaka.
Ayrıca haşhaşlı dondurmasını da seviyorum ben.
Ve ek olarak tabi ki ceviz ezmesi.. altıparmak markasının çok taze oluyor. *
Deprem felaketine bu kadar duyarsız, umarsız az halk vardır diye tahmin ediyorum bu memlekette. inanın sosyal medyada tiksindiğimiz hareketlerin, söylemlerin canlı kanlılarını gördüm. Buradaki insanları ilk tanıdığımda yaşadığım tiksinmenin ne kadar haklı olduğunu görüyorum. Az buçuk yaptıklarını da demeden anlatmadan edemiyorlar. buralarda da felaket yaşanırsa neden diye sormayın?
üç sene önce yaz ortasında bedelli askerlik hizmetimi gerçekleştirdiğim şehirdir. sıcağı kavurur. birkaç kez de toz fırtınası yaşadık. küçük sakin bir şehirdir. toros lokantası meşhurdur. ne kadar kalabalık olabilir ki demeyin şehir standartlarına göre devasa büyüklükte ve yoğunlukta bir lokantadır.
An itibariyle ulaşabildiğim belediye yetkilisinin dediğine göre su depoları boşalmış olan şehir. Daha geçen gün üç beşe sene dayanır yazdıydım buraya (bkz: #45112889) öğrenciler gelince üç gün dayanamadı. * Hükümetin ovp sine benzedi. Bir sene sonra dolar 9,25 ti onlara göre ama bir haftada neredeyse buldular bu rakamı. Neyse Burdur u resmi olarak kapatında gidelim buralardan. Gölün de buradaki insanların da kurtuluşu göç. Apart fetişisti açgözlü varlıklar görsünler anyayı konyayı.
Şehirde bir ölü toprağı var. Kimse mutlu değil. Zengini ayrı bir mutsuz fakiri ayrı bir mutsuz. Mülteci bile yok. Suriyeliler bile tercih etmiyor. Yemek kültürü diplerde. Köylüsü çok pis. Ahırda giydiği bot ile evine giriyor adam. Bir ayran yapıyorlar içinde tezek geziyor. Şehirlisi ayrı bir içici. Geçer saydım Şehir merkezinde 50 tane birahane var. Genelev yok ama bir 30 tane randevu evi var. Karısını aldatmayan erkek yok. Burdur da yakalanmak istemeyen Antalya ya gidiyor. Kimse misafirperver değil. Selam veriyorsun cevap veren yok. Dışarıda yemek yeme kültürü yok. Zaten yemek yapmasını bilen yok. Keşkek, kuru fasulye, nohut, hoşaf felan. Hepsinin derdi para biriktirmek ve ev alıp kiraya vermek. Hayatında Denize bile girmeyen adamın Antalya da 5 tane evi var. Batıya doğru yani karamanlı ilçesinden Fethiye ye doğru bir medenileşme başlıyor. insanlar daha bir misafir Perver ve hoş sohbet. Ama Burdur ve Isparta tarafı maalesef böyle.
Berbat bir yer. Hele hele çalışmak için falan geldiyseniz hiç çekilmez olabilir. insanıyla havasıyla suyuyla bomboş bir yer. Kendi yerlisi bile hafta sonu başka şehirlere bırakıp gidiyor. Ha bu arada Suyu mu dedim. Su yok bu arada şehirde su sorunu var. Üç Beş seneye de bu sorun derinleşecek. Bence buna çözüm bulmak yerine il merkezi bucağa falan taşınmalı. Bucak bile Burdur il merkezinden daha canlı bir ilçe sanki. Ha bu arada üniversite için kesinlikle ve kesinlikle tercih etmeyin. Maddi manevi yorar. Hem de daha üniversite olarak oturmuş bir yapısı yok. Velhasıl kelam bu şehire denemek için atom bombası atsalar niye burayı seçtiler diye sormam.
köyleri ve coğrafyası karadeniz'i andırır. Engebeli ve ağaçlık yapısı ile yaşanılacak bir güzelliğe sahiptir. Merkezi büyük bir şehir olmamakla birlikte kira vb. durumu çoğu şehre göre uygundur. Kendine has bir üniversite ve kampüse sahiptir. kışın kar yağdığında 1-2 hafta yolların kapalı olma durumu vardır. Özetlersek temiz havası ve köylük yaşamıyla şehirden uzaklaşmak ve sakin bir hayat yaşamak isteyenler için bulunmaz yerlerdendir.
akdeniz'in denize kıyısı olmayan ama özbeöz bu bölgenin kenti olan ikiz kardeşlerden biridir.
biri kozan-kadirli ikilisi iken, diğeri burdur-ısparta ikilisidir.
burdur-ısparta arası 31 km'dir.
kadirli-kozan arası 35 km.
ama bu dörtlünün en küçüğü burdur merkezdir.
ısparta merkez: 264 bin,
kozan: 132 bin,
kadirli: 125 bin,
burdur merkez: 115 bin nüfusa sahiptir.
-burdur'un bu ısparta'ya nazaran dezavantajı ''öğrenci'' şehri kimliğini kazanamamış olmasıdır.
öte yandan ısparta kendi çapında sanayileşirken, burdur'da henüz sanayi namına bir şey yoktur.
-kozan'a göre ise belirli bir metropole nispeten daha uzak olması, topraklarının çukurova'ya nazaran tarımsal veriminin az oluşu, ormanlarını arıcılık gibi ekonomik sektörlere dayalı kullanamaması, sanayi alanında kendi çapında da olsa bir atılım yapamamış olması gibi dezavantajları mevcuttur.
osmaniye merkez dahi 268 bin nüfusa sahiptir.
burdur ısrarla akdeniz'in değil illeri, önemli ilçelerinin yanında dahi sönük bir il olarak kalma konusunda kararlılığını sürdürmektedir.
Dayımın askerliğini yapmış bulunduğu, yörük nüfus ağırlıklı gölleri meşhur iç akdeniz kenti.
ısparta daha sağcı daha az sekülerken burdur atatürkçüdür.