çevre düzenlemesi yoksunluğu ve ucuz sıradan mimarisiyle uludağ üniversitesi; anti-demokratik öğrencileriyle gazi üniversitesi; tek model olmaya zorlanan öğrencileri ve ders esnasında labaratuarda sevgilisiyle konuşan bazı öğretmenleriyle selçuk üniversitesi; düşük eğitim kalitesi ve az sayıda fakültesiyle sakarya üniversitesi...
fındıkzade'de sokak arasında bir haliç üniversitesi vardır. sonradan cadde kenarında bir binaya taşındılar eskiden fındıkzade kız öğrenci yurdu olan bina.
Apartmandan bozma özel üniversitelerdir. Acıbadem'de lise binası gibi bir binada hizmet veren Doğuş ünversitesi, Yine Acıbadem'de iş merkezi havasında ve bir büfe ismi edası ile okan üniversitesi ilk akla gelenlerdir.
yasar üniversitesidir hocam bu üniversite neden diyecek olursaniz , izmirin butun sarapcilarinin isedigi bir bölge olarak bilinen liman muhiti yakinlarinda 1746'dan kalma kerpiç bir bina üzerine kurulu bu üniversite görünümlü küçük iktisat fakültesi , zengin bebelerine hitab ederken ara sirada yasar grubuna yönetici cikartir.
(bkz: galatasaray üniversitesi) - hemen yanındaki beşiktaş lisesinden daha küçük bir kampüsü vardır.
ha ayrıca karadeniz teknik üniversitesi derim ki; merkez kampüsünü gezdiğinizde tam bir üniversitedir. artık üniversite tanımını kampüs tipine göre yapıyoruz tabi. ancak üniversitede geçirilen ilk üç aydan sonra kaçmak için fırsat ararsınız.
kırıkkale üniversitesi.
ilk gittiğimde şantiye sanmıştım. sonra adamın birisi "işte burası üniversite" demişti. bende bişey diyememiştim. gerçi şimdi biraz çevre düzenlemesine girişmişler.
necatibey eğitim fakültesi ilk görüşte bu gruba örnektir fakaaaat bu eksi bi özelliğe dönüşmemiştir aksine sıcak bi ortam vardır, herkes birbirini tanır ve de türkiyenin en köklü eğitim fakültesidir eğitimi süperdir. geçen sene kpss birincisi çıkarmıştır ayrıca daha bir çok branştan derece yapan çıkmıştır.