Binek. Cennet'e mahsus bir binek vâsıtası. (Kelimenin kökü; (Berk) dir. Burak'ın Hadis-i Şerife göre ta'rifi: "Merkepten büyük, katırdan küçük hacimde bir dâbbe ki; ayağını gözünün müntehasına basar." Bu ise bir berk ve elektrik sür'atini anlatır. (E.T. sh: 3150)
Peygamberimizin mirac gecesi bindiği binek.
Peygamber efendimizin göklere çıkarıldığı, bilinmeyen yerlere götürüldüğü gece (mîrac gecesinde) üzerine bindiği ve kendisini Mekke'den Kudüs-ü şerîfe kadar götüren (taşıyan) Cennet hayvanı. Burak, dünyâ hayvanlarından değildir. Erkekliği ve dişiliği yoktur. Çok hızlı giderdi.
Peygamberimizin miraçta bindiği binek.
iman ehlini Sırat köprüsünden geçirecek olan binek, âhiret bineği.
Nurâni bir binek.
Çünkü gök hemen hemen 7 katlıdır Sidret'ül münteha(cennetin girişindeki ağaç yaklaşık 70 arştır ve Allah'a yaklaşmada varlıkların ulaşabileceği son sınır olarak kabul edilir.)'dan Cebrail geçemez muhtemelen yanar bu yüzden bir binek gereklidir.
BURAK: Binek. Cennet'e mahsus bir binek vâsıtası.(Kelimenin kökü; (Berk) dir. Burak'ın Hadis-i Şerife göre ta'rifi: "Merkepten büyük, katırdan küçük hacimde bir dâbbe ki; ayağını gözünün müntehasına basar." Bu ise bir berk ve elektrik sür'atini anlatır. (E.T. sh: 3150)"
muhammed'in hatta ibrahim'in üzerine binip 7 semaya yükselerek tanrı ile konuşmasına bizzat konuşmasına vesile olmuş, kadın başlı kısrağın adıdır. peygamber, vücudu tanrı ışınlarıyla kamaşmış bu mübarek kadın başlı kısrağa binerek arşlara uruç etmiştir.
Küçükken ilk aşkımın ismiydi. Salak salak hoşlanırdım falan. Şimdi gülerek hatırlıyorum o günleri. O yüzden Burak isminin bende hep ayrı bir yeri vardır.
Sahip olduğum isimdir. Güzel bir tınısı olduğunu inkar etmemek gerek ama son zamanlarda çok türedi etrafta buraklar bir ahmet bir mehmet oldu şu sıralar burak ismi
Burak (Arapça: براق), islam inancına göre, Muhammed'in Miraç'ta kullandığı binektir. Burak, Arapça yıldırım, şimşek, parıldamak, ışıldamak anlamlarına gelen Berk kelimesinden türetilmiştir. Kur’an’da böyle bir isim geçmemekle beraber, hadis kaynaklarında böyle bir varlığın olduğu yer almaktadır.
Türk toplumunda erkeklere verilen bir isim olarak da kullanılmaktadır.