hergün bildiğin şeylerin tekrarını çözerek tatmin olma durumu.kimyadan zerre kadar anlamayan bir toplumun bulmacalarında neredeyse sorulmayan element ve simge yoktur.özellikle ''sabah gazetesi''nin bulmacalarını takip edenler bir kaç gün içerisinde fahri kimyager olarak hayatları idame ettirebilirler.''star gazetesin''de ''beyaz'ın söyleyemediği harf'' gibi sözde kültür soruları ile karşılaşmamaları içten bile değildir.
hasılı genel kültür ihtiva etmesi gereken bulmacalar,bir kaç kısmi kültürle geçiştirilmesi anlaşılır bir durum değildir.
terminalde otobüsün kalkmasını beklerken ya da randevuya erken giden tarafsanız bekleme sürecini doldurmak adına yapılan, bir zaman sonra sıkan alışkanlık.daha zevklisi için (bkz: sudoku)
bazı insanlar ser verip sır vermediğinden, onları anlayabilmek için yoğun uğraş gerekmektedir, bulmaca çözmek olarak adlandırılan. (bkz: bulmaca gibi insan)
askerlikte boş zamanlarda en çok yapılan eylemlerden birisidir bulmaca çözmek. daha sonra tabi fotoğraflara kaş bıyık çizme faslı geliyor ki o konuda gerçekten çok yetenekli arkadaşlar tanırım...
küçük yaşlarda annem sayesinde tanıştığım aktivite*. iyidir güzeldir, en kötü ihtimalle hobi edinmişinizdir kendinize bir tane. ama ortaokul çağındaki bir çocuk için gereksiz bilgi olur bazen. matematik: riyaziye, bir de samanla karışık tahıl vardır ki akıllara zarar: malama. hadi bir de bunu cümle içinde kullan.