Blumia nevroza hastalığını genel olarak tanımlarsak; özellikle adölesan dönemindeki bireylerin, kalorisi yüksek yiyecekleri yemesi üzerine pişmanlık duyup kendi isteği ile kusmasıdır. Bu hastalık genel olarak aşama aşama ilerler. ilk aşamada her şey kişinin kontrolünde olup, aşırı yemek yemesi üzerine kendi isteği üzerine kusmasıdır. Daha sonra kusma hakimiyeti kişinin elinden çıkar ve istem dışı kusmalar başlar. Bu durumda vücut hiçbir şeklide gerekli olan besin öğelerini karşılayamadığı için, yavaş yavaş doku yıkımları yaşar. Sonuç ise, artık hiç besin alamayan vücudun ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalmasıdır. Bu kadar sinsi gelişen hastalığın tek nedeni ise daha da zayıf olma isteğidir. Bu hastalığa yakalanan kişilerin sayısı gün geçtikçe daha da artmaktadır ve özellikle sosyo-ekonomik düzeyi yüksek olan bireylerde daha da sık rastlanmaktadır. Bu hastalığa yakalanan kişi ne kadar zayıf olursa olsun, aynaya baktığında hala kendisini şişman hissetmektedir. Bu durum tamamen psikolojiktir ve ihmal edilmeden doktorlar gözetiminde tedavi edilmesi gerekmektedir.
tutarlı bir yeme boşaltma örüntüsü söz konusudur
yediklerini boşaltma ya kendini kusturma ya da laksatif kullanmayla olur
genelde onlu yaşların sonlarında veya yirmili yaşların başlarındaki sevgili genç kızlarımızda görülür
yoğun kilo alma korkusu,depresyon,kaygı yaşayan bu kızlarımızı anoreksia nervosadan ayrıran tek şey kızların normal kiloda görünmesidir,dolayısıyla teşhis edilmesi zordur
dogru yazilisi -ingilizce'de- blumia nervoza'dir. blumia'nin turkce'ye bulumiya seklinde cevrilmesini anlarim da nervoza'nin niye nevroza oldugunu anlayamam, oh bebek, hic anlayamam.
bir de kardesi vardir: anorexia nervosa. 0 beden takintilari icin ya biri ya otekidir. yaziktir, "evlerden irak tu tu tu tu"dur.
Bu rahatsizliga sahip insanlar atak yasdiklarinsa genellikle yalniz baslarina ve normalden fazla yemek yer daha sonra kilo almayi onlrmek icin genellikle isteyerek istifra etme gibi yontemlere basvururlar.