Kimileri ipek ongun ile kıyaslamış. Şahsen ipek Ongun'u daha çok severim. Daha gerçekçi ve hayatın içinden gelir yazdıkları. Buket uzuner efsaneleri anlatsın, ipek ongun hayatı... (bkz: mest olmak)
Alelade konuşmalarında bile şiirsel bir tavır olan yazar. Cümle içinde çok fazla eş anlamlı kelimeler kullanması sanatında aşırılığı seçmesi ve bu yüzden karşıdaki insan tarafından anlaşılmadığını düşünmesi bir zaaftır zira bir edebiyat ödülünü sırf bu nedenden dolayı sahiplenemeyecekti.
istanbullular ve kumral ada mavi tuna'sını okudum. Hiç de adı gibi iç açıcı romantik filan değil. Fazla depresyonik, fazla karanlık. Güzel ama bitince bir kasvet çöküyor insanın içine.
ilk yazdığı kitaplardan birinin elime ilginç bir şekilde geçtiği yazar. şöyle bir inceledim, farklı bir tarzı var. metin dili ile şiirin iç içe geçtiği yazılardan oluşmuş yazılara rastlıyor okuyucu. ilgimi çekti. deneyeceğim.
Çok çalışıp bir yerelere geldiği için ego sahibi olması haklı görünen bir yazardır. Kitaplarını anlamak bakış açısını yakalamak son derece önemlidir (bkz: )Kumral Ada Mavi Tuna
ilk okuduğum Kitabı (bkz: kumral ada mavi tuna) sı ile beni benden almış her okuduğum kitabı ile ibraz daha aşık olduğum müthiş yazar.
Eserlerinden bir kaçı: Kumral ada mavi tuna, Ayın çıplak yüzü, iki yeşil su samuru, Balık izlerinin sesi, Güneşi yutan çingene, istanbullular,Yolda, Uzun beyaz Gelibolu
Daha okumadığım bir kaç eseri daha var içlerinden en sevdiğim en yeri ayrı olan her aklıma geldiğime içimin burkulduğu garip olduğum böyle aşk acısı çeker ya insan böyle biraz üşür biraz yanar vbiraz ağlar histerikli bir haldedir işte o kitap beni öyle yapmıştı düşünün artık kadın nasıl yazmış döktürmüş.
Ayrıca yazarın en sevdiği yazar Dostoyevski'dir.Kaynakça ayın çıplak yüzü idi sanırım yanlış ta olabilir bir kitabında idi ama hangisi bilemedim şimdi.
uyumsuz defne kamanın maceraları su yu bitirdim. çok fena bir kitap değildi aslında. sonu yüzünden diğer kitabı da okumak zorundayım ama şimdi. biraz çerezlik bir kitap olmuş öyle büyük hayallerle hayatımı değiştiricek filan diye başlamazsanız gayet sürükleyici bir kitap.
(bkz: okumalık)
"kıskançlıkla nazar arasında benzer bir kimya olduğunu anlatmıştı birisi, ikisi de negatif elektronlar saçar çevreye. tek farkı birincisi sahibine, ikincisi yöneltildiği kişiye zarar verir." -buket uzuner
şu anda tv'de gördüğüm kadarı ile hayli kilo almış olan yazar.
yazarlığı lisede çok ilgi çekici gelmektedir ancak kendisini 20 yılda insan biraz geliştirirdi be.
nerede bıraktıysak orda kaldı, biz de yürüdük gittik kitaplarından.
''iki Yeşil Su Samuru'' kitabıyla insanı şaşırtan,''Kumral Ada Mavi Tuna'' kitabıyla gerçek aşkın izlerini bir resme bakıp,birinden dinliyormuş gibi
yaşattıran,''Uzun,Beyaz,Bulut Gelibolu''romanıyla da bize öğretilmeye çalışılan tarihin ne kadar tek yönlü ve çaresiz olduğunu öğreten tanışma fırsatı da bulduğum,harika bir insan.
ilk gençliğimizi haracayan gençlik kitaplarının yazarı. başlangıçta okuma alışkanlığı elde etmek için ideal gibi görünse de fazla zaman harcanmaması, derhal daha dolu, daha çok söz söyleyen kitaplara geçilmesi gerekir.