sözlerin en acısını, o duymustur, zira kendi yarattıgı kulları, ona, kimisi yok demiştir, kimisi başka iftiralar atmıştır. ama allah adilidr, rahmandır, rahimdir, tüm bu isimlerini incelerseniz, neden hala ölece saçmalayabildiginizin elinizin tuttugunu, gözünüzün gördügünü, anlayabilirsiniz.
allah kim nasıl dilerse ona o şekilde muamele eder, zira "beni nasıl görmek isterseniz ölece bulursunuz" minvalinde, tahhütü vardır, bu onun büyüklügüdür. savunmak bize düşmemiştir.
insanın farkı akılsa, yaratanına asi olana nedenir..
o kadar da sakat bir soru değil niyet önemli tabi zaten allah ın varlığını birliğini daha iyi anlama sürecinde insan bu soruyu sorar. eğer allah bu gün güneşin doğmasını irade buyurdu diye bir cevap varsa böyle bir sorunun olması da doğaldır. cevaplara sorularla ulaşılabilir. önemli olan önyargısızlık. soru cümlesi yargı bildirmez. bu soruda bu adam şunu vurguluyor diyemeyiz.o onun niyetine bağlıdır. hatta kötü bir niyetle böle bir soruyu ortaya atmış olsa bile niyeti iyi olan başka birinne yol göstermiş olabilir. sorular yol göstericidir zira. aslında böyle sorular sormak yeni tanışan iki kişinin birbirine "adın ne..........." gibi sorular sormasına benzer. bu sorular soranın konuyla ilgilendiğini gösterir.
bugünlerde sessiz. eylem gerçekleştirmiyor. oysa ki biz kendisinden rte'nin futbol takımımızı alan ağzına sağlam bir inme indirmesini bekliyoruz. olmuyor, olamıyor netekim.
herşeyi yapmış bir tek beyin vermemiş.. e haklıdır da isterse verir istemezse vermez sanane kardeşim! diyerek azarlanmayı hakeden bünyenin sıçtığı cümledir.
allah'ın bizim yaptığımız ibadetlere v.s şeylere ihtiyacı yoktur, bunlara ihtiyacı olan ve yaptıklarından hesaba çekilecek olan bizleriz bu nedenle oldukça saçma bi' sualdir.