Tuna Kiremitçi'önin kitabından uyarlanmış Vodafone reklamlarından gına getirmiş film, iyi güzel, fena değil, ehh işte filmi. En beğendiğim yanı istanbul ve izmir manzaraları olmuştur.
yalnızlığımdan oldukça muzdaripken rastladığım başlıksın, ne güzel başlıksın. Hiç kitap olarak bakamadım sana şu an ama madem güzel diyorsunuz en kısa zamanla okunulacak kitaplar arasına girmiştir.
--------------------spoiler--------------------
adamın biri istanbul cihangir'de* rockçı bide. ama müzik yapamıyor aşkından ayrılmış. sonra yan komşusu iyi anlaştığı kıza takıyor kafayı. istanbul-adalar-izmir üçlüsünde takılıyor.
---------------------spoiler--------------------
şimdi türkler aşk filmi çeviremez diyoruz ya. genelleme yaparsak türkler korku filmi de çeviremiyorlar. e onu bırak aksiyon zaten hiç çeviremiyorlar. e ne çeviriyorlar amk tabii ki drama. bu filme de bundan biraz ekleselermiş olurmuş.
neyse bu film de klasik ""aşkım ne olur buna gidelim"" tarzı bir film. yani bir çok erkek gibi mecbur gittim.
oyuncuların hareketleri ve oyunculukları o kadar yapmacık ki yani inanılmaz. bu o kadar belli ki filmin as erkek oyuncusu** ve as kadın oyuncusunun oyunculuğu dillere destan!
hikaye desen zaten* filme dair size güzel gelecek bir şey ne yazık ki yok. sadece izmir sokaklarında gezerken çalan yabancı bir şarkı var. o güzel bak. onun dışında bir şeyi beğenmedim.
iyi seyirler brolar.
Çekmecemde duran en sevdiğim 3 kitaptan birisi. 3.sü de olsa da seviliyor. Bugün Tekrar okumak geçiyor aklımdan. Mehmetle arkadaş olmak lazım bu aralar. Zaten başlayınca bitiveriyor.
filmin fragmanını ilk gördüğüm zaman vıcık bir aşk hikayesi diye düşünüp izlememiştim. sonraları zırt pırt karşıma çıkar oldu. engin altan düzyatan ın da oyunculuğunu sevdiğimden bi izleyeyim dedim. izlerken ön yargılarım parçalandı doğrusu, keyiflendim.
az önce izlediğim film. kitabı okumadan izledim normalde pek huyum değil önce kitabı okur öyle filmi izlerdim de can sıkıntısı işte.
--spoiler--
kesinlikle klişe bir film. filmin taa en başından diyoruz ki mehmet ayşe'ye kayacak. spoiler almışçasına izledim filmi. ayrıca evet, vodafone red, iş bankası... ürün yerleştirmesi de bir yere kadar, bu kadar göze sokulmaz. bir de sürekli adamların ağzında "rakçıyım, rakçıyız, rak" lafı döndü durdu, anladık eskilerin rakçılarındansınız da neden bu dillendirmeler? bir de gerçekten engin altan filmden önce az biraz gitar dersi falan alsaymış keşke... en azından temel bir iki şey öğrenseymiş. ayrıca nihat abi ölmüş bunlar toplanıyorlar gitar çalıyorlar, eğleniyorlar. lan tamam anıyorsunuz gitar çalıyorsunuz güzel de, ertesi gün cenazede neredeyse ağlayacaktınız. garip çelişik şeyler.
bunlar filmle ilgili kötü şeylerdi. bunların dışında film müzikleri güzel, tarkan gözübüyük el atmış diye gördüm. ümit erdim eğlendirdi. tam bir zengin piçiydi gerçekten.
--spoiler--
bu olaylar hangi ülkede geçiyor, bu modern (!) insanlar kaçıncı yüzyıldan geri vitese takıp gelmiş diye düşünmeme neden olan film. tuna kiremitçi kitabı uyarlaması olduğunu bilseydim seyretmeye bile niyetlenmezdim. ne yazık ki filmin sonunda yazılar akarken gözüme ilişti bu bilgi. nasıl güldüm anlatamam. tam bir "geçti borun pazarı sür eşşeği Niğde'ye." durumu söz konusu oldu anlayacağınız. şöyle yüzümde şaşkın, hoş, biraz acı biraz da memnun bir tebessüm bıraktıracak yeni model bir film istiyorum Allah'ım çok mu şey istiyorum?
Tamamen klişe bir kitap ve film. Ama şarkıyı çok beğendim, yalan yok. Neticede Harun Tekin. Söz ve müzikte Harun Tekin imzası görüyoruz. Bu adam bu işi biliyor. Çok güzel söylemiş, dinlenesi bir parça olmuş.
işte sözleri;
Bir zamanlar, tüm zamanlar
Aynı yüzler
Senin yüzlerin
Hayat vardı akılsızken
Seni buldum sandım kaybederken
Bu işte, hep bu işte
Hissettiğim
Yandığım
Bu işte hep bu işte
Gördüğüm
inandığım
Bu işte bir yalnızlık var
Bir zamansızlık, bi yersizlik var
Bu işte benim sevdiğim
Kocaman bir çaresizlik var.
tuna kiremitçi film versiyonu için finalin değiştirilmemesini çok istediklerini ama engelleyemediklerini belirtmiş.
istanbul'da yaşayan dul ve çocuk sahibi müzisyen memet'in komşusu ayşe ve çevresindeki diğer insanlarla ilişkilerini usta işi betimlemelerle anlatmıştır kitap.