Yanlış bir mantıktır. Dersler size hayatınız kolaylaşsın, sürekli onları kullanın diye verilmez. Ufkunu genişletmeniz için vardır onlar.
Tabi gördüğünüz bazı şeyleri de kullanacaksınız. Örneğin toplama çıkarma. Sadece bakkala markete gidecek, aldığın ürünlere verdiğin parayı ve alacağın para üstünü hesaplamak için yüksek matematik ve fiziğe ihtiyaç yok. Zaten Bu kadar sığ biriyseniz liseden sonrasına gitmeyin derim.
edinilmesi dayatılan bilgilerin geçerliliğini ve kullanışlılığını sorgulayan öğrenci mantığı. muhtemelen öğrenim hayatı boyunca öğrendiği/öğrenmekte olduğu/öğreneceği şeylerin kimilerinin, kendisine değil yalnız ve yalnız sınavlardaki puanına bir şeyler katabileceğini fark edip efkarlanır.
eğer gündelik hayatta kullanılmayacak bilgilerin amacı öğrencinin düşünce gücünü geliştirmekse, bireylerin farklılıkları göz önünde bulundurulmadığı ve son derece zor bir yol (mat 2 dersleri mesela) seçildiği için bunun yanlış bir yöntem olduğunu düşünmekteyim naçisane.
temel konuların insanlara öğretilmesine karşı değilim. derslerin derinlerinin öğretilmesine karşıyım.
şimdi diyelim mühendis olmak istiyorum. lisede öğreneceğim veya öğretilen kimya-biyoloji zırvalıkları sadece baş ağrısına sebep olur. eğer profesör olmayacaksam-ki öyle bir niyetim yok- üniversitede ihtiyacım olmayacak şeylere lisede görmek işine yaramayacak. dolayısıyla 3. veya 4. sınıf müfredatındaki saçma sapan dersler görüleceğine matematik veya fizik alanında(ya da her ne alanda gelişmek istiyorsa) geliştirmeleri daha mantıklı olur.