asıl ismi "bu akşam bütün meyhanelerini dolaştım istanbul'un" olan şarkıdır. * otomatik olarak meyhane moduna sokan şarkıdır. damardan alınmak istendiğinde birebirdir.
EDiT: BAŞLIK iLK AÇILDIĞINDA "BÜTÜN MEYHANELERiNi DOLAŞTıM iSTANBUL'UN" ŞEKLiNDEYDi.
türk sanat musikisindeki zor okunan ve anlamı itibariyle aşkın en derin halini anlatan şarkı. "meyhane şarkıları" arasındaki en çok bilinenlerden biri.
rakı'nın yanında meze olabilecek kapasiteye sahip, eşsiz güzellikte bir türk sanat musikisi eseri..
sözlerini yazmak bana kısmetmiş;
Bu akşam bütün meyhanelerini dolaştım Istanbul'un
Seni aradım kadehlerdeki dudak izlerinde
Canım doya doya sarhoş olmak istiyordu
seni aradım kadehlerdeki dudak izlerinde..
yeni rakı mucize nağmeler de fatih erkoç 'un okuyuşu ile yıllardır dinleyip te anlamını bu kadar kavrayamadığım çok güzel aşk şarkısı, aşık şarkısı.
"canım doya doya sarhoş olmak istiyordu."
kumsala, dört ayağının üstünde zor duran bir ahşap masa ile iki ahşap tabure atılır. üstü yetecek kadar doldurulur. deniz meze yapılır. yanınıza çok konuşmayan, keyif ehli bir arkadaş alınır. aydınlatmanız mehtap olur. yüreğinizden denize bir damla ekleyeceğiniz anda ya zeki müren'den "gitme" çalıyordur, ya da (mümkünse bülent ersoy'dan) "bu akşam bütün meyhanelerini dolaştım istanbul'un". *
rakı istetir.. komaya sokar. nedir bu ya neden böyle şarkı yaparlardır. hassiktir çektiriyorlar olacak iş midir? hüner cosşuner de ağlatmıştır şarkıyı bizi sömür sömür sömür sömürüyor bu şarkı olmaz efendim olmaz. hem rakı hem bu şarkı.. bu kadarına yürek dayanmaz. aşk acısı olmasada acıtıyor canı be yaa.
vakti zamanında bütün istanbul meyhanelerinin birbirine yakın olması sonucu aşkından donsuz gezen aşık kardeşimizin tabanvay bir şekilde yaptığı eylem, biz de yapalım diyoruz yok abicim avcılardan bakırköye kadar kısmında sabah oluyor. zor bu işler her yiğidin harcı değil.
öğrenci evinde, bankadan yeni çekilmiş parayla alınan 70'lik rakı ve tüm imkanlar seferber edilerek kurulmuş sofra başında bir kaç arkadaşın, şişeyi yarıladıktan sonra içlerinden birinin sesinin ne kadar kötü çıkacağına aldırmadan birden söylemeye başladığı ve yanındaki arkadaşlarında derin of çekmelerle vokal yaptığı türk sanat müziği eseridir.