cumhuriyeti yıkmak isteyenlerin üniversitelerin girişine asmak istediklei tabela metni.
ülkemizde atatürk'ü eleştirmek de başörtüsü de serbest iken ikisi de yasakmış gibi sunuluyor, bu milletin en önemli değerlerine çok akıllıca bir saldırı var; atatürk ile allah-peygamber karşı karşıya getirilip ulus parçalanmaya çalışılıyor, bunu yapanlar içeride gibi gözüküyor ancak kuklacı dışarıda. bazılarımız da oyunun içinde kendini kaptırmış büyük resmi göremiyor, günlük polemiklerle birbirine birşey ispat etmeye çalışıyor, oysa bu sırada ulus yıpranıyor, milletin değerleri örseleniyor.
milliyetçiler, ulusalcılar parçalanıyoruz diyor, bop meselesine ab'ye verilen tavizlere dikkat çekiyor, ülkenin satılmasını (babalar gibi) eleştriyorlar, tehlikenin farkında mısınız diyorlar. sabaha karşı evlerinden toplanıyorlar.
işte böyle bir devirde, bu milleti bir araya getirip yeni bir millet ve cumhuriyet yaratan ve cumhuriyetimizin çimentosu temel ilkelerinin sahibi atatürk de -ne tesadüf!- tam bu sırada devamlı dillerde, yıpratılmaya çalışılıyor. atatürk devrimlerine ''travma sebebi'' diyorlar, atatürk'ü eşcinsel gibi gösteren fıkralar anlatıyorlar, atatürk'ün resmini tsk brövelerinden çıkartmaya, resmi dairelerin duvarlarından indirmeye çalışıyorlar. ne tesadüf, ne tesadüf!
sonra demokrasi diyorlar, akademik inceleme diyorlar, bilimde sınır yoktur diyorlar. herkesi alıştırıyorlar.
direkt sorulunca, cumhuriyetin sonunu getirmek istediklerini inkar ediyorlar. takiyyenin babasını yapıyorlar.
bazılarımız da onun bunun ortaya attığı karışıklık yaratıcı polemiklere kendini kaptırmış yıkıma katkıda bulunuyor.
ne saçma başlık allahaşkına. oysa atatürk her üniversitede zaten eleştiriliyor. oysa bilimsel yönden hiç bir kavram, kurum , özel ve tüzel şahıs tabu olamaz. hatta ve hatta zaten eleştiriden sonra menfi eleşritiler kendileri içinde yok olacak ortada sadece müspet eleştiriler kalacaktır. onları da ordu göreve diye ortaya düşen devrim muhafızı rektörler bastıracakır.
siz ne yazdığınızın farkında mısınız ? siz kimle daşşak geçiyorsunuz ? bu memlekette ne zaman , nerde mustafa kemal'i eleştirmek serbest olmuş, ne zaman eleştirenler itin götüne sokulmamıştır ? bırakın üniversitede eleştirmeyi, yıllarını okumaya , akademik kariyere vermiş insanlar en küçük bir eleştiride bulunsa mustafa kemal'e cehalettle damgalandılar, vatan satan oldular, hain oldular, okullarından atıldılar, ibne oldular, orospu çocuğu oldular, atatürk'e hakaretten hüküm giydiler.
yasa kitabında mustafa kemal'i koruma kanunu gibi deli saçması bir kanun olan bu ülkede siz hangi özerk üniversiteden, siz hangi mustafa kemal eleştirisinden bahis açıyorsunuz?
tabularınız götünüze girsin ! bir de utanmadan yüzsüzce hala daha yok öyle şey diyorsunuz ya yuh amına koyayyım ! azıcık gözünüzü hakikate, azıcık bu ülkenin gerçeklerine çevirin be. sizden bukalemun olmanızı istemiyorum, biraz gözünüzü bu tarafa çevirin !
edit kere edit edit kare: ne oldu? eksi , pis edebiyatı yapacak adam değilim. dileyen yazddığım şeye dilediği oyu verebilir. ama başlık pek münasip diye iki laf edesim geldi. noldu neden anında on tane eksi aldı bu yazdığım ? ha neden? hani mustafa kemal'i eleştirmek serbestti ! hani özgürdük, hani demokratiktik. hani serbestçe eleştirebilirdik tabuları ? elinizden gelse linç edersiniz be ! hadi şimdi iki defa eksile . (bkz: yarrramm) [ silahım nerde manasında yarram diyorum. edebi elden bırakmam ] *
özgürlük üniversitelerin temel ilkesidir. o yüzden atatürk'ü eleştirmek herkesin hakkı. bu gayet doğal. zaten atatürk'ün icraatlarına ve ülkemiz için yaptıklarına bakınca her türlü kötü eleştirinin güzel bir cevabı olduğu görülecektir. şimdi madem özgürüz ve bu ülkenin kurucusunu eleştirebiliyoruz **, kimse hükümeti eleştirmekten de çekinmemeli.
her türlü üniversitede izin vardır.hatta onun da eminim hoşuna giderdi bu. zaten her ne kadar eleştirirsen eleştir kötü eleştriler eninde sonunda yok olup (her türlü icraatının kanıtı vardır), iyi eleştiriler de ona saygı duyulduğunun bir belirtisi olacaktır.
atatürk'ün tabu olduğu; kutsal addedildiği, bu yüzden insani yönlerinin de ıskalanıp metalaştırıldığı acayip bir ülkede atılması olumlu bir dönüşümün habercisi olan başlık.
(bkz: hayırlı olsun)
neden atıldığını anlayamadığım başlık.
bilimsel yönden zaten hiç bir kişinin, kurumun ve kavramın tabu olması söz konusu olmaz.
her şey bilimsel metotların inceleme konusudur.