bazı kadınların ölümü bekleyene kadar açmadığı dava.
sürekli dayak yiyor, hakaret, küfür gırla, üstüne aldatma var ama halen yuvam dağılmasın kafasında olan kadınlar var. açsana davanı kadın başka çıkar yolu yok?
belediye başkanının nikah memuruna verdiği yetki sayesinde evlendiğiniz kişiden, hakimin takdiriyle ayrılmanızdır. ömür törpüsüdür. bazı evlilikler için tek celsede biteni en iyisidir. yinede dünyanın en zor verilen kararıdır. travması yürek acısıdır.
çocuklarını tanık olarak dinletmekten çekinmeyen ebeveynleri gördükçe tüylerimin ürperdiği, avukatlık yanında aynı zamanda psikologluk yaptığınızı sanan müvekkillerinizin olduğu, bekarsanız evlilikten korkmaya başlamanıza neden olan etiğin en çok katledildiği dava türlerinden biridir.
hakim: demek bu ineği nasıl birinci geldi ?
avukat: at birinci geldi; ama herif eve gelmedi sayın yargıcım.
hakim: niye gelsin anacığım ? niye gelsin herif eve! on dört milyon götürüyor hergele! on dörtte biri bana çıksa, gider miyim acaba o eve ? biliyor da vermiyor, biliyor da vermiyor. **
"artık yeter, canıma tak etti, anlaşamıyoruz işte, bu ilişkiye nokta koymanın zamanı geldi" hisleri içinde, eşten ayrılmak için mahkemeye başvurmaktır.
bir aşkla başlar çoğu zaman, tutkuyla.
başlangıç için önemlidir ve fakat çabuk söner.
eğer aşk temeli üstüne sevgi ve saygı iyi konumlandırılmadıysa.
küçük darbelerle dahi yerleyeksan olabilir.
ailenin kayıp ilanıdır boşanma davası.
kazanan yok kaybeden çoktur.
önceden eşlerden birisi zina yaparsa değilde, kadın zina yaparsa erkek buna karşılık dava açabilirdi. yani sadece ilk maddeye göre, sonra baktılar feministler coştu tabi, sadece biz mi yapıyoruz şerefsizler dedi. sonra eşlerden birisi kıvamına geldi.