bir keresinde görmüştüm yeni boğulmuş birini sudan çıkardılar. bir sürü insanın olduğu kalabalık bir sahildi halbuki ama nasıl olduysa boğulmuş. söylediklerine göre sudan çıkardıklarında nabzı atıyormuş ama suyun altında fazla kalmış, ambulans gelene kadar orada halk arasında bulunan sağlıkçılar müdahele etti ama sonuç alamadılar. sonradan duyduk ki vefat etmiş. 20li yaşlarda genç biriydi gözleri açıktı. gözlerinde sanki bir dehşet vardı. birkaç gün unutamamıştım.
kötüdür. boğulurken sakın kıyıya doğru yüzmeye çalışmayın. bu sizi anca yorar ve bu şekilde boğulursunuz. bırakın sizi çeken akıntı açığa götürsün. akıntıdan kurtulduktan sonra kıyıya paralel şekilde yüzün. ancak bu şekilde kurtulabilirsiniz.
Ülkede yılbaşından beri boğularak ölenlerin sayısı 250'yi geçmiş. Bunun 25 kadarı urfa'da (orada ne varsa artık balıklı gölde mi boğuluyorsunuz len) geri kalanının büyük çoğunluğu karadeniz kıyılarında mefta olmuşlar.
Yüzme bilmeyenlerin veya az bilenlerin karadeniz'de denize girmesi, çok saçma ve tehlikeli. Bir kere istanbul'un karadeniz'e olan kıyılarından müteahhitler kamyon kamyon kum çektiler, oralar boşaldı; denize girdiğiniz yerde su rahatlıkla iki üç metre derinlikte, halbuki iki yüz metre ileride dizlerinize bile zor geliyor.
Çekilen kumların yarattığı boşluklar, deniz içinde sürekli anaforlar, ters akıntılar, kum göçleri yaratıyor. Bir gün dizinize gelen yer, ertesi gün bir geminin demirleyebileceği derinliğe ulaşabiliyor. Üstelik bu akıntılar, sert girdaplı oluyor, en baba yüzücüleri bile içine çekip taa bulgaristan kıyılarında sahile atabiliyor.
Siz siz olun serinleme sevdasına kanıp karadeniz'e bulaşmayın uzak durun; para ödeyin havuzlara girin veya marmara kıyısındaki temiz yerleri tercih edin.
Küçükken banyoya girerken bildiğim tüm sureleri okur öyle girerdim. Yine de banyom bitmeden kaçardım. Annem zorla yaptırırdı, nefesim kesile kesile banyo yapardım.. Heyt be.
en çok panik ve suyun soğukluğu nedeniyle olan ölüm şekli. Suya batıp çıkarken çoğu insan nefesini tutmaya çalışıyor, Bu en cok 90 saniye sürüyor. Daha sonra su yutmaya, öksürmeye ve daha da su yutmaya başlıyor. Havayollarından su içeri girerek nefes alışı engelliyor, Bu sırada göğüste hafif bir yanma ve acıma hissediliyor. Rahatlama ve huzur Beyine oksijen gitmediğinin belirtisi. Oksijensiz kalan kalp ve beyin bir süre sonra duruyor.
banyodayken demosu denenebilecek bir ölüm türüdür. küvete dalıp birkaç saniye suyun altında kalınırsa nasıl bir şey olduğu hakkında ufak da olsa bir fikir oluşabilir.