manisa sınırlarında bir dağ. hem manisa tarafından hem de ters yönde izmir ödemiş yolundan tırmanılabilmekte ve diğer tarafada inilebilmektedir. daima serin nisan ayında halen kar görülebilen bir dağdır. çeşitli dinlenme tesisleri, kendin pişir kendin yeciler, küçük köyler barıdıran gayet şirin bir yerdir. haftasonları başta manisa olmak üzere yakın ilçe ve illerden ziyaretçileri eksik olmaz. mart ayında çeşmelerde oluşan sarkıtları görmek mümkündür. yine manisada bulunan spil dağının küçük kardeşidir.
izmir in ödemiş ilçesinde bulunan ve kayak yapılabılen tek dagı aynı zamanda yamaç paraşütü de yapılabılıyor.bir de hikayesi varmıs oda söyleymiş; bozdag hemen karsisindaki kiz dagi'na asik olur. o kiz dagi ki cam ve mese palamutundan saclari ile ne daglari ne vadileri kendine asik etmistir; ancak gelin gorun ki o da gonlunu bozdag'a kaptirmistir. aralarinda gidip gelen bulutlar sevismelerini, bayirlarindan kopan cicek kokulari ise koklasmalarini saglar bu iki asigin...asklari bolgede dillere destan olur.
bir gun iki dagin arasindaki vadide buyuk bir sarsinti olur, agaclar devrilir, yollar yok olur: aralarinda yeni bir dag olusur, asiklarin birbirlerini gormesini, birbirlerine bulut ve cicek kokulari yollamalarini engelleyen bir dag...iki dag da bu durum karsisinda bunalima girer, o kadar ki kiz dagi uzuntuden saclarini yani agaclarini doker ve kel kalir - kiz dagi bugun bolgede "kel dag"olarak bilinmektedir.
duruma katlanamayan bozdag bir gun o kadar kizar ki bagrindan kocaman bir kaya parcasi koparir ve aralarindaki dagin kafasina firlatir. buyuk kaya kutlesi aradaki dagi yok eder, yikar ve yerinde bir krater olusturur. bu krateri de kiz dagi'nin o gune kadar akmis olan gozyaslari doldurur ve bugunku golcuk golu olusur.
iki asigin arasindaki buyuk ask, bulutlarla sevismeler, ciceklerle koklasmalar bugune kadar devam eder; ancak kiz dagi uzulmustur bir kere; ne olursa olsun saclari geri gelmez ve kel dag olarak kalir.
izmirlilerin kar özlemini giderdiği yerdir.1-1,5 saat uzaklıktadır
doğasıyla kendine hayran bırakır.
kayak konusuna gelince kiralama bedeli günlük 50 tl + hocasıyla ders aldın mı 100tl ediyor
dandiğimsi kızaklar var, onlar 1-1,5 saatlik 10-15 tl fiyat aralığında
telesiyej 10 tl kişibaşı ( bu deneyimi yaşamakta fayda var çık çık bitmiyor, bulutların içinde anca yanınızdakini görebiliyorsunuz, yükseklik korkusunu test etmeye birebir).
tuvaletler fena değil, sıcak su akıyor hatta.
yeme içme olayı kazık ve ötesi : sucuklu tost 10 tl, tedarikli gelin !
arkadaşlarınızla mangal ortamı en elverişli plandır çünkü tur kapsamında 2 saat zaman zarfı içinde tadını çıkaramazsınız.
kalın giyinin, yedek çorap ve ayakkabınız mutlaka olsun.
kardan adam için de havuç bir zahmet.
biz izmirliler için kar hasretini gidermelerine yarayan bir kış turizm merkezi. uludağ kadar olmasada bize yetiyor. bir izmirli için kardan adam yapmak nedir? işte merak ediyorsanız bozdağ'a gidin. hayatında kar görmemiş insanlar kara nasıl hücum ediyor görün.
Dün bu köye gittim. Aşağıdan 11 derece falan soğuktu ama köye bayıldım. Bi tane köy kahvesinin önünden geçerken camda filtre kahve bulunur yazısı gördüm fotoğrafını çekerken Kahveci dayı içeri davet etti. Kocaman kömür sobasını kurmuşlar. Mis gibi Türk kahvesi içtim bi bardak bozdağ suyu getirdi şerbet gibiydi. Sonra amca bi kağıtla geldi ben adisyon sandım meğerse wi fi şifresiymiş sağol amca dedim. Hizmet 10 numara. Bardaklar tertemiz. 1 çay 1 kahve 1 kraker 20 lira ödedik biz şok olduk. izmir Manisa çevresindekiler mutlaka gidin. Kışın giderseniz kar görür kestane ceviz patates alır gelirsiniz. Kahvenin adı dostlar kraathanesi Şenol’un yeri.