sürrealist düzlemde sofistik incelemeye tabi tutulması gereken yazarlardır.
baksır giyen bayan yazar erkeklere özgü bu yöresel kıyafeti sevdiği için mi giyer, yoksa ruhunda bir anarşistlik mi vardır o tartışılır. hatta gerekirse siyaset meydanı nda sabahın 4 buçuğuna kadar tartışılır ancak burada dikkat edilmesi gereken baksırın ipliğindeki kalitedir. bu bağlamda konunun tekstil sektörüne bakan yönlerini uzun uzadıya ele alıp sonra bırakmak gerekir.
ayrıca ona boxer demezler, baksır derler. baksır kelimesi de inglizce dir. kökeni ortaçağ ın derebeylik düzenine kadar dayanır. zamanında bir derebeyinin toprağında çalışan işçi, tarlada dev gibi bir fare görmüş ve bunu efendisine de göstermek amacıyla ''bak sir'' demiş. bunun üzerine görülen acayip şeyler için ''bak sir'' denmeye başlamış. bir gün aynı işçi efendisine isyan etmiş ve verdiği bir emre karşı :
''bak sir'' bunu görüyon mu demiş. efendisi ise o anda ince espriyi (aslında kalınmış) anlayamayarak işçinin donuna odaklanmış. halbuki işçi, efendisinin verdiği emre karşı nah anlamında cinsel organını göstermiş. o gün bugündür de bak sir olmuş baksır.
bakmak fiilinin de ingilizce den geldiğini söylemem abes olacak sanırım.
ayrıca bu entıriyi * tamamen işkembeden attığımı söyleme gereği bile duymuyorum.
fantazi dünyaları çok geniştir bu arkadaşların. sağlam kalçaya sahip olanların dar looney tunes boxer giymeleri, bir erkeği baştan çıkarmaya yetebilir.
üçcen kilotları belli olmasın diye beyaz pantolonun altına beyaz boxer giyenleri de mevcuttur. daha estetik buluyorum ve destekliyorum bu arkadaşları.*
taşşakları rahat etsin diye giyiyorlardır diyeceğim ama olmayacak, taşşaklı hatun lafı sizin de bildiğiniz gibi mecaz bir anlama sahiptir, ama yine de dantellisi, iplisi vs. daha estetik iç çamaşırları varken neden giyer ki bir kadın (aha bayan değil kadın dedim) baksır maksır falan?
yalnız yaşıyorsa nasıl rahat edebileceğini bilen ve bunu kimseye belli etmeden de yapabilen bayandır. muhtemelen tercihi çiçekli böceklidir ama rahat olduğunu bilir.