bugün

Bir çok zombi bilgisayarı site trafiğini arttırmak ve bant genişliğini doldurmak ddos için kullanarak aynı anda yapılan site çökertme eylemi.
sadece kötü amaçlı yazılımların değil; google'ın, facebook'un, apple'ın, microsoft'un* da izleme yöntemleriyle kendince oluşturduğu sistem. bu ve bunun gibi büyük global şirketlerin herhangi bir "kapalı kaynaklı" yazılımı kullanılırken güvenlik açısından dikkat edilmelidir, çünkü bunların arka planda veri gönderebilme potansiyelleri oldukça yüksektir.
çok açık bir örnek olarak:
(bkz: google chrome)
(bkz: windows 10)
(bkz: telemetry)
güvenlik yazılımları geliştiren ve dağıtan eset'in tanımına göre botnet, bot ve net kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. Bot, robot kelimesinin kısaltılmış şekli. Net ise ağ anlamında. Botnet, uzaktan yönetilen ve kötü amaçlı yazılım bulaşmış çok sayıda bilgisayarın oluşturduğu ağı tanımlar. Sahibinin bilgisi olmadan uzaktan yönetilebilen bu bilgisayarlara bilişim çevrelerinde zombi makineler de denir. Botnetler de zombi ağlar olarak da tanımlanır. “Android/Twitoor“ zararlı yazılımı ile birlikte artık telefon ve tabletlerin botnet ağları için kullanılabileceği anlaşılıyor.
az önce posta kutuma düşen ilgili haberin son paragrafında yapılıyor bu tanım.
haberin geri kalanı için 'android/twitoor' başlığına bakılabilir.
internet üzerinden bilgisayarlarımıza genellikle "toplu saldırı" amacıyla hazırlanmış bazı kodlar (script'ler) yüklenmesi sonucunda bilgisayarımız Botnet adı verilen ağlara katılabilir. Bir Botnet ağına dahil olan bilgisayarımız artık "köle bilgisayar" olmuştur ve kodu hazırlayan kişinin ordusuna katılmış demektir. Komut-Kontrol mekanizması ile çalışan bu yapı, merkezi va dağıtık yapılar üzerinden binlerce bilgisayarın ortak kullanılması olarak da tarif edilebilir. Binlerce bilgisayarın uzaktan yönetilmesi söz konusu olan yapıda Botnet'e dahil olan bilgisayarlar "zombi" olarak adlandırılırlar. Bilgisayarımızın zombi olduğunu çoğu zaman direkt olarak anlayamayız. Biz bilgisayarımızda herhangi bir işlem gerçekleştirirken, o arka planda bir Botnet saldırısının parçası oluyor olabilir.

Genellikle, tek bir sunucuya çok kısa süre aralıkları içinde çok sayıda tekrarlanan ve yoğunluk yaratmak amacıyla gerçekleştirilen saldırılar için kullanılır. Bir Botnet ağındaki tüm bilgisayarlar, merkezdeki bilgisayarın komutuyla, bir sunucuya aynı anda tekrarlanan sıklıkta ziyaret gerçekleştirdiğinde, sunucu yavaşlayacak ya da bir süre işlevsiz hale gelecektir.Bunun dışında, bilgisayarınızdan spam mail'ler göndermek, virüsleri yaymak gibi amaçlarla da kullanılabilmektedir.
Melun bir programdır. Bir anda koca bir siteyi cevap veremeyecek duruma getirebilir. Kötü kişilerin elinde tehlikeli olabilir.
sağlam ddos saldırısı yapmak istiyorsanız almanız gereken ilk şey sonra zombi bilgisayarlar aracılığıysa istediğiniz siteyi bloke edebilirsiniz.
öyle birşeydir ki porsche aldırır. evet evet, 500k+ botnet sahibi bir tanıdığım 250bin euroya porsche almış oturduğu yerden.

bazıları ttnet, bakanlık felan çökeltip durur, bazısı digitürk çökeltir felan. değişik işler muhterem.

var adamı 400binTL değerinde suadiyede apartmanı var porschesi, ey gidim eyy.

edit:imla
Tüm yer sağlayıcı firmasının en korkulu rüyası.
1 kişinin(daha fazlada olabilir) yönettiği ve sayısının belirsiz olduğu içine virüs bulaşmış internetli bilgisayarların belirtilen hedefe(internet sitesi, telefon sunucuları, televizyon ve radyo sunucuları) saldırı amaçlı veri aktarımı yapmaları sonucu hedefin kullanıma erişimini durduran hacker tekniği.
(Allah belalarını versin!)
irc server'lara bağlanan kişilere yüklenen programlar sayesinde kontrol altına alınmış ağlardır. botnet ile bir hedefe, server'a, siteye, bilgisayarın asıl sahibi hiç farkında olmadan saldırılabilir. son zamanlarda ayağa düşmüş bir yöntemdir.
Genelde ddos ve spam için kullanılan irc serverlardan yönetimi yaygınlaşmış, binlerce bilgisayarın dahil olduğu ağlardır. Bilgisayarı kullanan kişilerin bir botnete bağlı olduklarından haberleri bile yoktur. Şu ana kadar açığa çıkarılmış en büyük botnet 1.5 milyon zombie bilgisayara sahiptir.*
ilgili haber: http://www.informationwee...jhtml?articleID=172303265