4 bir tarafına ısrarla cami yapılan mahalle.bilenler için şöyle söyleyeyim migrosun köşesinde durduğunuzda aşağı tarafta 2 konya tarafında 1 kampüs tarafında 2 camiyi çıplak gözle görebilirsiniz.bu 5 camiye ek olarak migrosun hemen karşısındaki boş alanada cami inşaatı yapılmaya başlanmış.mahallede bu kadar konut , sosyal alan eksikliği varken ihtiyaç olmamasına rağmen ısrarla cami yapmanın ne alemi var , akıl mantığa sığar mı bu atalay ?
%80 lik bölümünü öğrencilerin oluşturduğu konya da küçük istanbul'u anımsatan güzelim mahalle. ortamı güzeldir. sokaklar geniş rahat. aslında konya'nın tamamı öyledir. uzun bir yazı yazacağım zaten konya hakkında ama bilindiği gibi tutucu değildir. ha çok fazla tekel bulamazsınız, mekanlarda alkol satışı çok yok ama bunun nedeni belediyeden kaynaklanması yani insanları aslında çok rahattır. herkes evinde içer takılır. ilginç bir yer. istanbul'dan sonra yaşamak isteyeceğim 3. ya da 4. yer olabilir.
konyann 20km dışındaki kampüsün karşısındaki bosna-hersek mahallesi içerisinde 40 bin öğrencinin yaşadığı 50 bin kişilik bir mahalledir yani mahallenin hemen hemen tamamı öğrencidir ve bu öğrenciler göçebe bir yaşam sürmektedir her an karşınıza elide yatak veya kanepeyi ordan oraya taşıyan insanlar görebilirsiniz. gecenin 3'ünde müziğinizi sonuna kadar açıp rahatlıkça dinleyebilirsiniz ondan sonra saat 5 sularındada yürüyerek 5 dk uzaklıktaki bosnanın merkezine köfte yemeye indiğinizde de göreceksiniz ki tüm arkadaşlarınız o saatte orada.tekel bayilerinin yılbaşında bile saat 12.00'de kapandığına şaşırmıyorsunuz. bu arada mahalledeki camilerin her biri birer selimiye, kocatepe veya eyüpsultan camisi.
mahallede 3 adet büyük market vardır. adese, tansaş ve eski adıyla cömert denen bir market. parka allahın her günü mangal yapan konyalılara ev sahipliği yapar. ev kiraları, 2+1 bir ev için 250-300 arasındadır 3+1 evlerin kiraları 270-350 arasındadır. fiyatların neden bu kadar değiştiği gayet açıktır. öğrencisinizdir burada, geçirirler. bu mahallede öğrenci olarak yaşamak büyük bir zevktir. öğrenci komşuluğu denen bir kavram vardır burada. her sene ev taşıyan, eşya bakan öğrenciler sokaklarda gezinir. milli maç ya da derbi maçı sonrası mahallenin havası bambaşkadır. kışın hava hayvan gibi soğuk olur bu mahallede. kampüse yürüyerek gidilebilir ama. öğrenciliğin tadına varılan yegane yuvadır. candır, canandır.
(deniz kızı sitesinde geçen her şeyden güzel 1 senemden akılda kalanlar)
yunanistan'a 4 çaktığımız maçta sabaha kadar uyumayan, uyutmayan mahalle.
şehirler arası yolda tırları zafer çığlıklarıyla sallayan 80,000 gençten oluşur. *
doğrudan bosna diyorlar. ilk şaşkınlığı attıktan sonra civar mahallelerinde sırbistan, hırvatistan falan olmasını bekledim ama onlar yok sadece bosna var.
selçuk üniversitesinde okuyan her öğrencinin bildiği yerleşim mekanıdır. türkiyedeki en büyük mahalle olduğu söylenir. 80 binin üzerindeki nüfusu tek bir muhtarın idare ediyor olması da ayrı bir muallaktır.
bir bosnak olarak adını duydugumda sevindigim mahalledir, zira aratırdıgımda gördüm ki mahalle de boşnak yokmuş ama yine de böyle güzel bir şey olması hoş.
öğrenciye ayrı aileye ayrı fiyattan ev kiralanan, elektrikler kesildiğinde tencere tavaları kapıp pencerelere koşulan, kar yağdığında, sokakta çocuklar gibi eğlenen ve değişik figürler sergileyen gençlere rastlanılan bir garip anı deposu.
şehrin en işlek caddesinde bulunan herhangi bir lokantanın 1 aylık cirosu, bu mahalledeki tekel bayiinin 1 günlük cirosu ile aynıdır. o derece potansiyel vardır.