bornova

    180.
  1. Çocukluğum, gençliğim, yetişkinligim, dert ortağım.
    13 ...
  2. 169.
  3. Yaklaşık bir buçuk sene önce istanbul'a dönmeden bir yıl kadar yaşadığım izmir ilçesi. Metro yeri hariç diğer semtleri genelde sessiz, sakindir ve dolayısıyla huzurludur. Özellikle evka tarafları.
    13 ...
  4. 91.
  5. çocukluğuma göre son yıllarda bambaşka bir güzelliğe bürünen, izmirin en nezih ilçelerinden biridir.

    oturulasıdır, keyfi sürülesidir.
    7 ...
  6. 196.
  7. 3 özelliği vardır.

    1- izmirin en genç ilçesi.
    bugün 2 mekana girdik. mekanın yaş ortalamasını artırdığım nadir ortam vardır ki bugün iki mekanda da ortalamayı yukarı çeken bendim.

    2- izmirin en renkli ilçesi.
    boyumun uzunluğundan dolayı herkese tepeden bakarım. bugün bornovaya baktığım zaman yerde gök kuşağı gördüm remsen. saçı boyalı olmayan yok gibiydi.

    3- izmirin en düzenli ilçesi
    sevgililerin takıldığı mekanlar belli. genelde tıklım tıklım dolu. kimse kimseye bakmıyor. herkes sevgili emcükleme derdinde.
    sevgilisi olmayanların takıldığı mekanlar yine belli. daha boş. tuvalet sırası için ayakta bekleyen kişiyi bile herkes kesiyor. beğenenler yanına gidip ilgi çekmeye çalışıyor.

    geçen bir arkadaşın ablası güzel bir söz söylemişti. "güzel sanatlarda okuyup da manita yapamayan adam kendisine insan demesin" diye.

    ben de ege üniversitesinde okuyan kardeşlerimize aynı sözü söylüyorum. bundan sonra egede doktora yapan arkadaşın "manita bulamıyooooğğğm" şikayetini dinleyeni s...
    6 ...
  8. 45.
  9. Canım memleketim, güzel ilçem, evim.
    izmir'in doğusunda ilçe merkezi. Günümüzde izmir iliyle birleşmiş ve izmir büyükşehir belediyesi sınırları içine alınmıştır. Akhisar, manisa üzerinden gelen çok önemli bir anayol ile doğudan anadolu içlerinden gelen daha da önemli bir anayolun izmir'e yaklaşırken son tepeleri aştıktan sonra düze inip birleştikleri yerdedir ve çok eski çağlardan beri yerleşim alanıdır.

    Bornova'nın resmi adı, Osmanlı döneminde, Birun Abad idi. Örneğin 1831 nüfus sayımı sırasında kasabanın sayıma ilişkin belgelerde Birun Abad olarak anıldığı görülmektedir. Bu ad, farsçadır ve "Dışta, dıştaki" anlamına gelen Birûn sözcüğü ile "Bayındır yer" anlamındaki "âbad" sözcüğünden türetilmiş görünmektedir. Söz konusu ad, halk ağzında burnabat, burun abat diye söylenirdi ve son aşamada Burnova , bornova değişimlerini geçirdi. Fakat gerçekte Birûn Abad adı, kasabanın ortaçağda, hatta belki daha da önce, taşıdığı prino barys (rumcada kaba meşe" adından Osmanlıcaya uyarlanmıştır.
    5 ...
  10. 139.
  11. üç haftadır bucadan gittiğim yer. amına kodumun yerinde yapacak bi şey kalmadı artık.

    teras güzeldir, gitmeyenin amına koyim. terasa gidin.
    5 ...
  12. 10.
  13. 214.
  14. 230.
  15. yarısı ege üniversitesinden ibaret ve gerçekten keşmekeş bir izmir ilçesi. izmir'le tanışma faslınız bu ilçede yaşandıysa ve başka yerleri gezme fırsatı bulamadıysanız, istanbul'a döndüğünüzde "izmir hiç anlatıldığı gibi değil, bir halt yok ya." cümlesini kurabilirsiniz.
    5 ...
  16. 51.
© 2025 uludağ sözlük