döşenmeye başlayan doğalgaz hattı sebebiyle yollarının çoğunun kazılı olduğu, sakinlerinin sabahın köründe başlayan kazı çalışmaları nedeniyle uyuyamadıgı çok güzel bir izmir semti. çok yakında mahallemizdeki çalışma bitecek ve rahat edeceğiz haliyle. getirisinin verilen bu rahatsızlığa değeceğinden tabi ki şüphe yok. ne demişler cefa çekilmeden sefa sürülmez. işin güzel tarafı finaller başlayana kadar bitecek kazı işleri. bu arada sabahın 8:30 unda yolları kazmaya başlayan belediye çalışanlarına selam ederim, kolay gelsin hepsine.
genç nüfusun inanılmaz yoğunlukta yaşadığı, ege üniversitesine ev sahipliği yapan izmir ilçesi. şehir merkezine 8, limana 5 km uzaklıktadır. ikea ve forum bornova'nın açılmasıyla izmirliler için daha sık gidilen bir yer haline geldi,ama ben bornovalıyım ve istemiyorum baska ilceden adam! gelmeyin kardeşim gidin kendi forumunuzu olusturun gelmeyin zaten şişti burası yeter be hiAyt! Ayrıca Türkce Rap yapan Norm grubunun yaşadıgı ilce.
cocukların top oynayabilecegi alanlara sahip, geniş cadde ve sokakların oldugu, insanlarının normal bir ailenin sahip oldugu standartlara yakın durdugu, ferah ve yasanabilir bir yer.. cadde/sokak basına dusen park oranı gayet yuksek.. ayrıca bornova bir üniversiteli mekanıdır.. kucukpark ve buyukpark üniversitelilerin ugrak yeridir.. bornova her bir yere yakındır aynı zamanda.. ulasım sorunu yoktur.. velhasıl kelam sevilecek bir yerdir..
manavkuyu semti yörenin yozgatı olmaya aday, gerisi gayet rahat, demokrat olan izmir ilçesidir. isminin kökeninin "burun ova"dan geldiğini söylerdi bornova anadolu lisesi'nin eski müdürü ilbey adıbelli.
ilkokul 5 ten itibaren bana ev sahipliği yapan izmir'imin en güzel ilçesi, yaşanabilecek en güzel yeri. eksik olan tek şeyinin deniz olduğunu söyler bazıları. varsın olmasın denizi. alsancak'ı gezmiş oluruz bahaneyle. tek minibüse veya otobüse bakar denizi görmek.
küçükparkı vardır izmir'de efsane olan. herkes bilir. özkanlar'da migrosu vardır. bornova dışından gelenlerle buluşma noktası. haftanın her günü muhtelif yerlerinde pazar kurulur. sakinlerinin gelir dağılımı arasında çok fazla uçurum yoktur. tabii ki uçurum olan yerler vardır. misal kiranın 1.350 ytl oldu yerler de var, 300 ytl olan yer de var. bornova'ya gelmek için fazla zorlanmazsınız. her türlü taşıtla gelebilrsiniz. vapur hariç. çünkü yukarda da belirttiğim gibi zira deniz yok. haa deniz olsa o da olur.
aslında bonova'yı anlatmak değil amacım. beni üzen bir şeyi size aktarmaktır amacım. anlamsız bir şekilde bu güzide ilçenin yarısını (manavkuyudan mansuroğlu mah.e kadar) bayraklı'ya vermeyi planlamışlardır. neymiş efendim bayraklı iyice büyümüş karşıyaka'ya yük oluyormuş. ilçe olması gerekiyormuş. niye bölmek istedikleri de gayet açık ve nettir. yerel seçim + akp + son kale izmir. bunları birleştirince sonuca ulaşılabilir. oy, sen nelere kadirsin.
kesseniz de bölseniz de bornova güzeldir güzel kalacaktır. haydi bakayım dağılın şimdi..
doğduğum büyüdüğüm yaşadığım bağlandığım kopamadığım kopmak istemediğim yer. bornovada ne çok zengin vardır ne de çok fakir. yani orta direktir bornovanın insanı. yerleşim bakımından belkide izmirin en iyi yeridir. park problemi yoktur, apartmanlar göztepe veya karşıyaka gibi içiçe değil gayet uzaktır. yeşile ve parka önem verir. belediye herhangi bir boş alan görünce yapıştırır hemen 2 bank 5 tretuvar orayı yeşillendirir. velhasıl kelam yaşanacak yerdir bornova.
öğrencilerin küçükparka,
yetişkinlerin büyük parka,
parasızların merkeze,
alışveriş yapmak isteyenlerin foruma gittikleri, içinde bulunduğum çok şirin bir belediye.
dünkü orman yangınında dumanlara teslim olman laka,heykel,pınarbaşı,ışıkkent,özkanlar,evka serisi gibi birçok semti içinde barındıran izmirimizin nadide köşelerinden...
Canım memleketim, güzel ilçem, evim.
izmir'in doğusunda ilçe merkezi. Günümüzde izmir iliyle birleşmiş ve izmir büyükşehir belediyesi sınırları içine alınmıştır. Akhisar, manisa üzerinden gelen çok önemli bir anayol ile doğudan anadolu içlerinden gelen daha da önemli bir anayolun izmir'e yaklaşırken son tepeleri aştıktan sonra düze inip birleştikleri yerdedir ve çok eski çağlardan beri yerleşim alanıdır.
Bornova'nın resmi adı, Osmanlı döneminde, Birun Abad idi. Örneğin 1831 nüfus sayımı sırasında kasabanın sayıma ilişkin belgelerde Birun Abad olarak anıldığı görülmektedir. Bu ad, farsçadır ve "Dışta, dıştaki" anlamına gelen Birûn sözcüğü ile "Bayındır yer" anlamındaki "âbad" sözcüğünden türetilmiş görünmektedir. Söz konusu ad, halk ağzında burnabat, burun abat diye söylenirdi ve son aşamada Burnova , bornova değişimlerini geçirdi. Fakat gerçekte Birûn Abad adı, kasabanın ortaçağda, hatta belki daha da önce, taşıdığı prino barys (rumcada kaba meşe" adından Osmanlıcaya uyarlanmıştır.
izmir'li olmayanlar bilemez. Bornova'nın ayrı bir ruhu vardır. Ve bu ruhu anlamak için orada 4 yıl üniversite okumakta yetmez. öğrencilerin eğlence mekanı olarak görünsede bornova, kimileri için farklı anlamlar içerir.