mevsim yazsa, günlerden cumartesiyse, saat 8i geçmişse ve küçük parktaysanız biracı alternatif gençlikle, beri bluesa veya sağlı sollu cafelere giden kitleyle karşılacağınız, büyük park taraflarında ooze ve dungeon egemenliğinin hüküm sürdüğü, öğrenci sayısının çokluğu nedeniyle metrekare başına kıro nüfusun alsancaktan az olduğu, kısmen daha güvenli mekan..
ulusal marşı için (bkz: psychokiller)
okul zamanı okulu kırdığımız zamanlarda, şimdi ise tatilin hemen hemen her günü arkadaşlarla takıldığımız küçük park'ını hiç bir şeye değişemediğim izmirimin ilçesi. denizi olmayan tek ilçesi ama biz onu böyle de seviyoruz. ayrıca mambo ve yaren cafelerini tek geçerim
eski adı burunabat ve daha sonra burunova ve de son hali ile bornova adıyla anılan izmirin en hareketli, 24 saat ayakta olan en süper ilçesi. bir çok kamu kuruluşunu, ege üniversitesi kampüsünü , aynı zamanda bir çok piknik yerini içinde barındıran bir semttir.
izmir'de gidilecek yegane ilçelerden biridir... ayrıca hayal kırıklıklarımın başkentidir... akşam gelip, sabah döndüğüm çok olmuştur (gidiş geliş 550 km)
(bkz: yazık lan)
izmir'imin güzelim ilçesi... yaşadığım yer olduğu için demiyorum... gerçekten güzeldir...*
Kuzeyinde Manisa ili toprakları; doğusunda Kemalpaşa; batısında Karşıyaka ve Konak; güneyinde Buca ile çevrelenir. 1882 yılında belediye teşkilatı kurulmuş, 1957 yılında ilçe haline gelmiştir.
Yüzölçümü 224 km2'dir. 12 köyü bulunmaktadır. Bağlı beldesi yoktur.
ilçede 77 ilköğretim Okulu, 28 Orta Öğretim Kurumu bulunmakta, 77396 öğrencinin eğitim gördüğü bu okullarda 3479 öğretmen görev yapmaktadır. izmir'in ilk üniversitesi olan Ege Üniversitesi, Bornova'da kurulmuştur ve ana kampusü Bornova'dadır.
ilçede, 1 Devlet Hastanesi, 1 Tıp fakültesi Hastanesi, 19 Sağlık Ocağı, 1 SSK Dispanseri, 6 Sağlık Evi ve 1 Verem Savaş Derneği hizmet vermektedir.
verimli bornova ovası'nda kurulmuş, çok şirin bir yerdir. ege üniversitesi de bornova'dadır. konak ve karşıyaka'dan sonra güzel izmir'in 3.ncü büyük ilçesidir.