borderline kişilik bozukluğu

    2.
  1. halk arasında "dengesiz" olarak bilinen kimselerin bi kısmının sahip olduğu hastalık. böyle insanlar varsa çevrenizde, haklarında kurduğunuz cümle muhtemelen şudur: aslında çok iyi ama bazen saçmalıyo. evet saçmalar, kaçıp kurtulmanız dileğiyle...
    19 ...
  2. 11.
  3. sınırlarda yaşama bozUkluğu. popüler olmasını anlıyorum. insanların yapmak istedikleri çılgınlıkları sıradan şeylermiş gibi yaşamaları bu popülasyonu sunan. açık bir zeka. varoluşçu ve arayışcı bir ruh. gerçekten inanılmaz bir deneyim. hem de hayat boyu süren bir deneyim bu.

    Eğer ki kişide bir tutam da olsa obsesif Kompulsif var ise tadından yenmez. hata yapmayan, asla aptalca hareket etmeyen, beyaza basmayan bir sınır insanı düşünün. planlarının hepsi mükemmele yakın.

    negatif tarafı şu ki kişinin özü kötü ise çok tehlikeli birine dönüşebilir. öyle birine hiçbirimiz düşman olmayı istemeyiz.
    12 ...
  4. 7.
  5. acayip seksi isimli bozukluk. ismimi borderline koyasım var amk.
    11 ...
  6. 52.
  7. Borderline kişilik bozukluğunda kişi kendisini güzel, başarılı hissederken birden değişkenlik göstererek kendisini çok önemsiz biri olarak algılayabilir.
    neye ihtiyacım olduğunu bilmeden anlamaları lazım gibi çarpık düşüncelere sahip olur. bunlar ile yenebilir ;

    1-iç dünya ve dış dünya arasında ki farkları anlayabilmek
    2-iç dünyasından dışarıdan gelen uyaranlardan ayırabilme becerisi.
    3- kendisine ait duygu düşünceleri gerçeklere göre değerlendirme becerisi.
    8 ...
  8. 59.
  9. hayatı uçlarda yaşama hastalığı. kalkıp yürüyemeyecek kadar yorgun, tüm mahalleyi koşacak kadar enerjik mesela.
    8 ...
  10. 36.
  11. sürekli bir boşluk hissi,
    sürekli bir uyarılma arzusu,
    sürekli tatminsizlik.

    kendisini güzel, başarılı hissederken birden değişkenlik göstererek kendisini çok önemsiz biri olarak algılayabilir.

    Aşağıdakilerden 5’ini taşıyan kişilerde görülür.

    1- Gerçek ya da hayali bir terk edilmeden kaçınmak için çılgınca çaba harcamak
    2- Karşısındakileri aşırı büyütüp, göklere çıkarma ve aşırı değersizleştirip, gözden düşürerek, yerin dibine sokma gibi başkalarına aşırı değer, değersizlik verme ile giden tutarsız ilişkiler.
    3- Kimlik karmaşası denilen kendini algılayışında, önem verilen kültürel- ahlaki değer anlayışında değişkenlikler.
    4- Kendine zarar verme olasılığı fazla olan, iki ya da daha çok durumda sonunu düşünmeden, aniden yapılan eylemler (aniden çok para harcama, madde kullanımı, hızlı ve tehlikeli araç kullanma, birden aşırı yemek yeme, önceden düşünülmeyen uygunsuz cinsel davranışlar).
    5- Yineleyen bir şekilde intihar girişimleri, intihar tehditleri, kendi kendine zarar verme (bıçak, jilet vs. ile kendi cildini kesme, sigara ile kafayı yakma).
    6- Duygu durumunda aşırı tepkililiğe bağlı olarak sürekli duygusal değişkenlik hali (saatler içinde değişen sürelerde birbirini izleyen öfkelilik, üzüntü, kaygı, sevinç dönemleri)
    7- Kişinin kendisini sürekli olarak boşlukta hissetmesi.
    8- Öfkeye hakim olamama (sık sık kavgalara karışma, yüksek sesle hakaret, çığlık atma).
    9- Stresle ilişkili, gelip geçici, kendine kötülük yapılacağı düşünceleri ya da dissosiyatif belirtiler.
    9 ...
  12. 4.
  13. evet.
    değişik gibi sıkıcı gibi götüm gibi ruh halinden çıkmak için yapılması gereken bir sürü şey olduğu düşünülebilinir.
    mesela ben şu an kendimi çok aşağılanmış hissediyorum. bir ara gerçekten ne yapmam gerektiğini bilemiyordum. bieymiyrum daaa diye espri yaparak biraz güldüm sonra, kuru fasuly...e yedim, takla attım, suratıma çok ciddi bir ifade takınarak iki medeni insan adlı şarkıyı söylemek suretiyle evdekileri bir hayli ürküttüm, damacanayı ters yatırıp odanın öbür tarafına tekmeleyerek acaba odada yokuş var mı diye baktım, on iki yıldır matematik görmemiş beynime iki bilinmeyenli denklem çözdürmeye çalıştım, ada çayından çelenk yapmaya çalıştım, ayna karşısına geçip surete fındık fıstık atmak bile fayda etmedi. fasulyeleri de saydım, depresyon hırkamın ilmeklerini de. hiçbiri çift sayı çıkmadı. bıdıbıdıbıdı...
    8 ...
  14. 27.
  15. Bir diğer adıyla Sınırda Kişilik bozukluğu, hayatı siyah yada beyaz, iyi veya kötü olarak sınıflandırmak ve gri tonu yani ortayı bulamamaktır. Terkedilme korkusuyla ünlenen bu bozukluk, diğer Kişilik bozukluklarına oranla intihara en fazla meylettiren bozukluktur. Borderline Kişilikli bir insan kendini iyi, güzel ve başarılı hissederken birden bire kötü, çirkin ve başarısız hisseder. Duygudurumu dengesizdir. ilişkileri kısa Süreli ve Fırtınalı geçer. Bir borderline kendini asla belli etmez diye bir Tanım yoktur, Teşhis konulan bir borderline Hastalığına inanmasa bile bunu insanlara açacak, paylaşacaktır. Sırlarını anlatmaya bayılır bir borderline. Ilgi odağı olmayı çok severler. onu iyi Tanıyan insanlar dengesiz ve öfkeli olduklarını gözlemlerler. Diğerlerine ise sahip olmadığı karakterlere bürünerek kendini mükemmel gösterecektir. Bir borderline, asla ben buyum diyemez. çoğu zaman tek diyebildikleri ben bu değilim olacaktır. Acı çeker borderline kişilikli insanlar. Dışarıdan görüldüğü gibi basit bir hastalık değildir çünkü bu. Çoğu zaman depresif takılırlar ve mutsuzdurlar. Cinsellik konusunda bir takım sapkın fantezileri olabilir veya seçici olmadan yaşayabilirler. Alkol ve madde bağımlılığı sık görülür. Bol bol da sigara içerler. zeki ve yaratıcı olduklarıda söylenir bir rivayete göre. Kendilerine zarar verirler. Genelde yaptıkları çoğu eylemden Pişmanlık duyar, kendini suçlar ve bunalıma girerler.
    7 ...
  16. 51.
  17. *sürekli düşünürsün.. saçma sapan gerçekleşmeyecek hayaller kurarsın ve bu hayallerin(düşüncelerin) gerçekleşeceğine kendini kaptırırsın. gerçekleşmediğinde genelde öfke nöbetleri yaşarsın. kalpler kırarsın fakat umursamazsın.

    *belli bir ortamdaki kişileri birbirine düşürmekten insanlarla uğraşmaktan geri kalmazsın..

    *yeni tanıştığın birine aşık olman çok kolaydır. hemen kendini kaptırıp onsuz yaşayamama bağlayabilirsin.. ilişki yaşamak istediğin birey teklifini kabul etmediği takdirde sanki kırk yıllık hayat arkadaşından ayrılmışcasına acı çekersin.. ve bu acı esnasında gözünü hoş gelen birisi olduğu taktirde sanki bu yazdıklarım olmamış gibi anında acıyı, yaşadıklarını unutup döngüye baştan başlarsın..

    *bazen birinin ettiği hakaretlere laf sokmalara hiç aldırış etmezsin. ama kafaya takılmayacak küçücük şeyleri bir dağ gibi kafanda büyütüp büyütüp kurarsın..

    *kendini; hangi ortamda olursan ol, yanında kim olursa olsun genelde dünyanın en aciz en işe yaramaz kişisi hissedersin. yine başka bir gün aynı ortamdayken kendini kaf dağının ardında hissedersin..

    *iyi kötü ayrımı yapamazsın. birisi senin için kesin bir şekilde iyi yada kötü insan değildir.. 10 yıllık arkadaşından birden nefret etmeye, sevmemeye kötü biri olarak lanse etmeye başlarsın. yada genelde anlaşamadığın biri için, çok iyi çocuk diyerek kendini telkin ederken bulursun.

    * kendini hasta, üzgün ruh haline sokarak(oldukça inandırıcı) çevresindeki insanların dikkatini üstüne çekerek ilgilenmelerini sağlarsın..

    fazla uzatmaya gerek yok boktan bir hastalıktır..
    7 ...
  18. 29.
  19. Oha benim lan bu. Ben salakliga vuruyordum meğer bozuklukmus.
    8 ...
© 2025 uludağ sözlük