bu arılar seracılıkta kullanımı teşvik edilen bir tür. normal arılardan farklı olarak, çok çeşitli yapıdaki çiçeklerden polen toplayabiliyor. bu işlemi de diğer arılara nazaran oldukça hızlı yapabiliyor. ancak polenleri yoğun şekilde kullandığından, yaptığı bal da normal bala göre çok daha şekerli.
felaket derecede sevimli göründüğü için yakalayıp sevesim geliyor.
Bombus, renkli tüyleri olan, türdeşlerine göre oldukça iri yapılı ve genelde toprak altında yaşayan bir yaban arısı türüdür. Bombuslar'ın uzun dilli türleri, çiçek borusu uzun olan çiçeklerden de çiçek tozu ve bal özü alabilir. Bu, diğer arılar için oldukça zor hatta imkansız bir işlemdir. Hatta bazı türler, bal özüne ulaşabilmek için önce çiçeğin dış kısmını ısırır ve açtıkları delikten dillerini içeri sokarak kolayca beslenir. Bombuslar'ın göğüs bölgesinde tutunma ve yürümeyi sağlayan üç çift bacakları vardır. Bu bacaklardan birinci çift, antenlere bulaşan çiçek tozlarını ve diğer tozları temizlemek için özel temizlik gereçleri ile donatılmıştır. Bu sayede koku alma organı olan antenler sürekli temiz tutulur.
Ağız yapısı emmeye uygundur.Çiçeklerden bal özü ve çiçektozu toplar. Ancak çok az bal yapar. Seralarda bitkilerin döllenmesinde bu arılardan yararlanılır. Kendini savunmak için iğnesini batırabilir. Ancak iğnesi düz olduğundan soktuğunda ölmez. Tüylü bir görüntüsü vardır.