En basit biçimde ; Haksız yere insan öldürmek en büyük günahlardan birisi. ( bunu anlamayan mal var mı aranızda hala)
Yine ortalık zibilyon tane "islamcı" ön ekiyle serbest salınıma bırakılmış barbar, katil sürüsüyle dolu. işte gerçek islam bu tayfasının sürekli örnek verdiği tipler bunlar. Allah adına insan parçalayıp ortalığı yangın yerine çeviriyorlar. ve Müslüman olarak dikte ediliyorlar.
ilk başta kitap var dedik, hükmünü yazdk basitçe, art niyetli değilse 5 yaşında bir çocuk bile anlar "hmmm kuran diye bir kitap var ve haksız yere insan öldürmenin günah olduğunu söylemiş" diyebilir.
ozaman bağlantıyı siz kurun beyniniz bu kadarına yetiyordur. Zekanızla alay etmek istemiyorum.
islam' ın yeni favorisi, ışid ' den canımız sıkılmıştı zaten, ne öyle hep kafa kesmek. biraz canlı bombalar, kiliselere saldırılar olsun. katliamlar olsun, islam' ı içimizde hissedelim.
2 gün önce büyük katliam yaparak 2000 kişiyi öldürmüştür.
Nijerya Dışişleri Bakanı Wali,
13 bin kişinin ölümüne neden
olan terör örgütü Boko
Haram'a karşı Nijerya'da çok
boyutlu bir mücadele
sürdüreceklerini söyledi. ANKARA - Muhammet Faruk
Alagaş/Satuk Buğra Kutlugün Nijerya Dışişleri Bakanı Aminu Bashir Wali, Nijerya'da son
aylarda çok sayıda kişinin
ölümüyle sonuçlanan terör
örgütü Boko Haram'ın
saldırıları hakkında, "Bu soruna
karşı çok boyutlu bir mücadele sürdüreceğiz" dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt
Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak
7. Büyükelçiler Konferansı’nda
konuşmak üzere Ankara'ya
gelen Wali, AA muhabirinin
sorularını cevapladı. Terör örgütü Boko Haram ile 2015 yılında yürütülecek
mücadele hakkında Wali, "Bu
soruna karşı çok boyutlu bir
mücadele sürdüreceğiz ve
buna yönelik her plana açığız"
diye konuştu. Wali, Boko Haram terörüne karşı Nijerya’daki
sosyoekonomik sorunları
aşarak kapsayıcı bir çözüme
ulaşmak istediklerini söyledi.
Wali, "Bu çözüm insanları bu
tür aktivitelerden uzak tutacaktır" dedi. Wali, ayrıca
çatışmaların sonlandırılması
için her türlü barış planına açık
olduklarını da ifade etti. Nijerya'nın Borno, Yobe ve
Adamawa eyaletlerinde
2009'dan beri şiddet eylemleri
düzenleyen Boko Haram örgütünün saldırılarında
bugüne kadar güvenlik
görevlileri dahil 13 binden
fazla kişi hayatını kaybetti.
afrika kökenli terör örgütü. kara kıtayı kırmızıya boyamak isteyen bir avuç radikal. öte yandan ismine bakınca sanki "kabızlığın" diğer adı gibi. bu benzetme tıbbi gibi görünse de filolojik bir durum belki de.
Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır"
anlamına gelen Boko Haram'ın, 2009'da lideri
Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin
ardından başlattığı ve yeni lideri Ebu Bekir Şekau
ile birlikte sürdürdüğü kitlesel şiddet
eylemlerinde şimdiye kadar 13 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. Tweet 2 9 Tav
çad, nijer ve nijerya nın ortaklaşa düzenlediği operasyonda 200 militanı öldürülmüştür.
Çat Devlet Başkanı Idriss Deby Into, yaptığı
açıklamada, Boko Haram’ı yerle bir edeceklerini ve
lideri Ebubekir Şeko’yu da yok edeceklerini belirtti.
Into, Şeko’nun nerede olduğunu bildiğini de
sözlerine ekledi.
Boko Haram'la mücadele komuta merkezi taşındı Boko Haram'la mücadele operasyonunun komuta merkezi Maiduguri'ye taşındı.
--spoiler--
Nijerya'da ordunun terörle mücadele operasyonlarının komuta merkezi, Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'ye alındı. Nijerya ordu sözcüsü Sani Osman, Boko Haram'la mücadele için yürütülen "Zaman Lafiya" operasyonunun komuta merkezinin Abuja'dan terör örgütünün faal olduğu ülkenin kuzeydoğusundaki Maiduguri kentine taşındığını açıkladı. Sözcü Osman, Adamawa eyaletinin başkenti Yola'da da alternatif bir komuta merkezi kurulduğunu belirtti. Osman, bu komuta merkezinin ordunun hangi birimine ait olacağına ilişkin bilgi vermedi. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir ordu kaynağı, AA muhabirine, Nijerya Hava Kuvvetleri komutanı ve ekibinin, hava operasyonlarını koordine etmek için Yola'ya taşınmayı planladıklarını söyledi. Uzmanlar, 29 Mayıs'ta yemin ederek göreve başlayan Devlet Başkanı Muhammed Buhari'nin Boko Haram'la mücadeledeki strateji değişikliğine farklı yaklaşıyor. Kamu güvenliği ve sosyal adalet konularıyla ilgilenen CLEEN Vakfı'nın yöneticisi Kemi Okenyodo, komuta merkezinin ülkede terör olaylarının en sık yaşandığı bölgeye taşınmasının doğru olduğunu söyledi. Okenyodo, "Ordu, Maiduguri'de, sahada olmazsa durumu doğru ölçemez. Sahadaki zorluklar ilkelden görülmeli, komuta merkezi terörün olduğu yerde bulunmalı" dedi. Sivil Toplum Yasama Destek Merkezi'nin yöneticisi Auwal Musa Rafsancani de eski bir komutan olan Buhari'nin terör örgütüyle mücadele stratejisini değiştirmekte haklı olduğunu düşünüyor. Buhari'nin kararlarının deneyimlerine dayandığını vurgulayan Rafsancani, "Alandaki askerlerle komutanları arasında kopukluk göze alınamaz" diye konuştu. Köşe yazarı Mazi Okwu Okwu ise Boko Haram'la mücadelede gidilen değişikliğin çok da gerekli olmadığını savundu. Biafra savaşı sırasında da komuta merkezinin taşındığını ve bunun neredeyse Nijerya'nın savaşı kaybetmesine neden olduğunu anımsatan Mazi, "Boko Haram'a karşı savaşı kazanmak için iyi istihbarat toplamak gerekli. Tüm komuta merkezi yerine sadece askeri istihbaratın direktörlüğü taşınmalıydı" ifadesini kullandı. Nijerya Devlet Başkanı Buhari, 29 Mayıs'taki yemin töreninde Boko Haram'la daha etkin mücadele için askeri komuta merkezinin, Abuja'dan ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'ye kaydırılacağını, terör son bulana kadar orada kalacağını açıklamıştı. Nijerya ordusu, şubat ayından itibaren Nijer ve Çad birliklerinin de desteğiyle Adamawa, Borno ve Yobe eyaletlerinde Boko Haram'ın elindeki yerleri geri almıştı. Operasyonların artmasıyla zayıflayan örgüt, Sambisa ormanındaki sığınaklarına çekilmişti. Geçen haftalarda yeniden teyakkuza geçen örgütün ülkenin kuzeydoğusunda düzenlediği saldırılarda 100'e yakın kişi hayatını kaybetmişti.
--spoiler--