fazıl say'ın çok güzel, hoş bir o kadar da kasvetli eseri. dinlerken sürekli bakışlarımı donduruyor. bazı şeyleri anlamlandırmaya çalışıyorum zihnimde. ki genelde başarısız oluyorum. bu kadar şüphe neden acaba? neden hep sorgulama isteği? Hiçbir şeye inanmama, kendini hiçbir zaman ikna edememe. kafamın içinde çok büyük savaşlar dönüyor. bu eseri dinlerken o savaşlar daha da alevleniyor.
Ortalarında, yükseldiği kısımda kendime bir hançer saplayasım geliyor. ama sonra fazıl yapma dercesine bağırıyor bana. hançer saplayıp ölmene izin veremem, daha çok acı çekmelisin dercesine.
fazıl say'ın mükemmel eserinin adıdır. eser mis gibi anadolu kokar. bestelenirken aşık veysel den esinlenilmiştir. eserin giriş bölümü dünyada neredeyse hiç görülmemiş bir stil ile piyanonun tellerine dokunarak tok sesler çıkartılarak çalınır. dünyanın bir çok ülkesinde bir çok piyanist tarafından çalınmıştır. ayrıca fazıl say kayıtlarından dinlendiğinde bazen fazıl sayın mırıldanmalarıda duyulabilir.
arch enemy'nin en iyi albümü. melodik death metal klasiğidir. tipik isveç usulü, bol thrash metal etkili (özellikle vokallerden dolayı) bir albümdür. ayrıca vokalist johan liiva, sadece bu albümde olmak üzere bassları da çalmıştır. albümde bana göre öne çıkan parçalar; müthiş melodisiyle bury me an angel, solosu ve nakaratındaki melodisiyle eureka ve mükemmel beste yapısıyla baştan aşağı kusursuz olan cosmic retribution. küçük bir ayrıntı daha: 2. şarkı dark insanity ile 3. şarkı eureka'nun girişindeki davullar -ufak bir fark dışında- neredeyse tamamen aynı.
bury me an angel
dark insanity
eureka
idolatress
cosmic retribution
demoniality
transmigration macabre
time capsule
fields of desolation
losing faith
the ides of march