yazan ve yöneten kişilerin apartman kültürünü çok iyi derecede tahlil etmesiyle oluşturulmuş, uzunca süre yayında kalmış dizi. hatta diziden ziyade türkiye'nin mahalle yaşantısını net şekilde gözler önüne seren sosyolojik çalışma.
edit: planet pembe adlı kanalda tekrarları verilmektedir. ilgililere.
dönemine göre önemli bir aile dîzisiydi. Aşırı kavga gürültünün olmadığı, silahların konuşmadığı ve insanların istanbul gibi bir yerde, her ne kadar küçük münakaşalar olsa da birbirlerine saygı gösterdiğini gördüğümüz bir diziydi. ve tüm bunları sıkmadan anlatabiliyordu, makul bir süre içinde. Bugünkü gibi Reklamlarla birlikte 4 saat değil.
tak tak sayın abicim internetten cızzz yok rolünü yapan adamı ile, baykuşu, sabri bey'i, yengeci, kanaryası, afedersin müdürüm yapan çaycısı, ergun'u, ile tam bir aile dizisi idi. Çocukluğum geldi aklıma. Katil yazlıkçılar zamanı karpuz satar, '' karpuz kann '' diye nağra atardı.
1989'da tren yolculuğu ile başlarken istemeden bu yolculuğun çok uzun * olacağını ihsas etmiş dizidir.
klişelere fazla abanmasına karşın kendi içinde tutarlılık göstermiş hatta kendi klişelerinin pek çoğunu kendisi icat etmiştir.karakterlerin yaşamın içinde çok tanıdık olmasıyla beraber kendine has özellikleri, tavırları vardır.
(bkz: benim adım cemil)
(bkz: sevim koş katil'in eseri intihar ediyor)
(bkz: ah ruknettin görüyor musun şu damadının yaptığını)
(bkz: cıvık babam afedersin)
(bkz: oynatma şu ellerini komşu! adamı hasta etme sabah sabah!)
(bkz: tak! internetten cızz anında londra, anında tokyo borsası)
(bkz: tutuyorum zaptı!)
(bkz: kırarım boynuzunu iblis!)
geleneksel sol özelliklere yakın durmasıyla beraber iddia edildiğinin aksine; apartman görevlisi cafer'le gülsüm, odacı abbas'la karısı hacer hanım,ulviye'nin yardımcısı ayşe,yandan çarklı halil ve karısı sultan hanım gibi, muhafazakâr kitleyi yansıtan karakterlere ve bir adet koyu milliyetçi- alaman bozuntusu- * aileye de sahiptir.
sadede yanaşırsak zamanında çekilmiş canlı dönem dizisidir.
ha bu arada:1976 yapımı kapıcılar kralı'nın senaristi, sosyolog umur bugay tarafından tasarlanmıştır.
o zamanlar daha iyi diziler vardı , alternatif çoktu . ayrıca pazar banyonuza sokayım , onu pazar banyosu başlığında yazın . siz pazar günleri banyo yapmasanız da bu dizi güzeldir . sizin çocukluk hatıralarınız olmasa da bu dizi güzeldir .
tartışmasız bu ülkede çekilmiş en iyi dizidir . korkunç gerçekçiydi ve bu gerçekçiliğin içinde büyük bir komedi ve biraz hüzün barındırıyordu . sanki her gün bizimle birlikte apartman katlarını iniyorlardı , bizimle tartışıyorlardı . hayatın ta kendisiydi . özledim . bittiğinde hayatımdaki pek çok kişi ölmüş gibi hissetmiştim . dizi tarihimizin en komik karakteri olan halis' e ayrı hastaydım . dizide ölçülü bir samimiyet vardı .
bitiş jenerik müziği ile birlikte annemin banyo sobasının suyunu ılıştırmak için güğümden "güp güp güp cısss" efektiyle su ılıştırmasını aklıma getiren dizi.
millete yumuşak yumuşak kayma hayalleri kuran halis adında yaran bir karakteri de vardır, ali'nin bundan testosteron nakli yaptırması lazım, onda da bir o kadar eksik, ot gibiydi oğlan.