Bizimkilerde favori karakter seçmek benim için çok zor ya çünkü dizideki karakterlerin hepsi çok orijinal. Hani sabri bey demek geliyor içimden ama sonra halil pazarlama geliyor aklıma, sonra muhasebeci ergun geliyor ne bileyim halis, tertip, ayla hanım, suna hanım, yengeç hüseyin... hepsi müthiş. Abbas efendi... yok bitmiyor saydıkça. Tahta kafa raşit mesela, müthiş ya.
bu dizinin en gerçekçi ve ikonik karakterlerinden biri de ergun bey'dir.
tamam müzevir ve yalaka bir tarafı her zaman vardır ama tam bir işkoliktir ve aslına bakarsan onsuz işler de yürümez. Dolayısıyla müzevirliği bu emeği en iyi monetize etme yolunda kulis yapmak adına kullanır. nihayetinde de kıdem tazminatını da, maaşını ikramiyesini de fazla fazla alır ve ekibin de aynısını almasını sağlar.
Çalışırken, evde otururken hep arka planda oynar. Bazen izlerim, bazen dinlerim çok hoş. Bütün karakterler birbirinden orjinal, senaryo hep gündemi takip ediyor.
bir dizi düşünün ki cidden her karakterini aileden biri ya da komşuymuş gibi hissediyorsun.
bu, dünyanın en güzel dizisi olmazda hangisi olur?
astırmalı bastırmalı, konaklı diziler değil herhalde. elbet bu olacak.
dizidir.
ya dedim epeydir tv izlemiyorum. bi bakayım. allah seni inandırsın 10 dakika dayandım.
cinayet, kısır siyasi eleştiriler, kavgalar.
lan dedim biz eskiden nasıl izliyormuşuz tv yi. hem de açıldığından kapanana kadar.
tabi cevap hemen geldi.
cevaplardan biri bizimkiler dizisiydi.
allahtan yutub var. açtım.
hiç sıkılmadan izliyorum.
ya ayıptır sorması neden bu hale geldi tv ler. kimene faydası oldu. merak ediyorum.
Tempo dergisi 1997 yılında Bizimkiler dizisini izleyen birçok seyircinin yapmak istediği şeyi yapmıştı. Yönetici Sabri Bey ile Kapıcı Cafer’in rollerini değiştirmiş ve ortaya bu unutulmaz kare çıkmıştı. Artık zaptı tutan Cafer’di, Sabri Bey ise sadece “buyruuun” diyebiliyordu.
Garip ve tanimlayamadigim bir antidepresan etkisi var üstümde. Akşamları bir bölüm izledimmi sanki o yıllara,çocukluğumun verdiği huzura geciyormusum gibi hissettiriyor.Diziden çok daha ötesi benim için.