galiba 5000 bölüm falan vardı biz hiç bitmiycek zannediyoduk küçükken.
o kadar aile içine girmişti ki televizyon izler gibi izlemezdik, sanki komşu fln konuşuyo gibi gelirdi.
işin enteresan tarafı bu 5000 bölümde senaryoda milim ilerleme olmazdı her bölüm aynı karakterler aynı şeyleri yapardı ama biz niye izlerdik bilmiyorm.
sabri bey benim favori karakterimdi kediye "ayak altında dolaşma musibet" diyişi hala kulaklarımda.
bi de
odacı vardı bi tane ergun beylerin şirketinde adını unuttum şimdi..o da sürekli "cıvık müdürüm afedersin" derdi.
bu repliği biz hala kullanırız kuzenle, o adamın psikopat bakışlarıyla söylenince de sıkı repliktir, tehditkar bi hava yaratır yani.
pazar akşamı banyosu, ödev hazırlıkları, haftasonu televizyon izleme izninin son dönemeci, parlament pazar sineması reklamı görüldüğü vakit bittiği anlaşılan ve başlayacak olan filmi izleyemeyecek olmanın, bir sonraki gün okulda herkesin ondan bahsederken çaktırmadan kenarda oturmanın sıkıntısını, yatağa gitme vaktini haber veren yapılmış en uzun yerli dizi.
dizi hakkında ilginç istatistikler mevcuttur.şöyle ki; umur bugay 27.900 sayfadan oluşan toplam 465 envanterde, 24.500 sahne ve 388.495 diyalog yazmıştır.
5000 kasette toplam 2500 saatlik çekim yapılmıştır.
şimdi 20-30 yaş arasında olanlar için nostaljidir, hoş bir hatıradır, geçmişin ortak noktasıdır. peki ya şimdiki çocuklar için böyle bir şey var mı? onlar televizyon ile ilgili neyi bu şekilde özleyip geçmişe dönecekler? büyülü cadı dizileri ya da ağalı töre dizileriyle mi?. şimdiki çocukların susam sokağı da yok bizimkiler'i de.
konseptini ve hikayesini yine bir umur bugay yapımı olan kapıcılar kralı'ndan alan türk televizyon tarihinin fenomen halini almış en uzun soluklu dizisi ve en kaliteli yapımlarından biridir.
kapıcı seyit; kapıcı cafere, albay; sabri bey'e, nuri bey; yavuz bey'e, şevket altuğ'un sarhoş karakteri; cemil bey'e esin kaynağı olmuştur... bir çok bölümünde de kapıcılar kralı'ndan esintiler bulmak mümkündür.