bizimkiler

entry259 galeri62 video5
    1.
  1. senaryosunu daha sonradan sulhi dölekin de kendisine katılımıyla umur bugayın yazdığı, 465 hafta boyunca her pazar izleyici karşısına çıkmış efsanevi dizi.
    4 ...
  2. 2.
  3. pazar akşamı banyosu, ödev hazırlıkları, haftasonu televizyon izleme izninin son dönemeci, parlament pazar sineması reklamı görüldüğü vakit bittiği anlaşılan ve başlayacak olan filmi izleyemeyecek olmanın, bir sonraki gün okulda herkesin ondan bahsederken çaktırmadan kenarda oturmanın sıkıntısını, yatağa gitme vaktini haber veren yapılmış en uzun yerli dizi.
    10 ...
  4. 3.
  5. dizi hakkında ilginç istatistikler mevcuttur.şöyle ki;
    umur bugay 27.900 sayfadan oluşan toplam 465 envanterde, 24.500 sahne ve 388.495 diyalog yazmıştır.
    5000 kasette toplam 2500 saatlik çekim yapılmıştır.
    7 ...
  6. 4.
  7. galiba 5000 bölüm falan vardı biz hiç bitmiycek zannediyoduk küçükken.
    o kadar aile içine girmişti ki televizyon izler gibi izlemezdik, sanki komşu fln konuşuyo gibi gelirdi.
    işin enteresan tarafı bu 5000 bölümde senaryoda milim ilerleme olmazdı her bölüm aynı karakterler aynı şeyleri yapardı ama biz niye izlerdik bilmiyorm.
    sabri bey benim favori karakterimdi kediye "ayak altında dolaşma musibet" diyişi hala kulaklarımda.
    bi de
    odacı vardı bi tane ergun beylerin şirketinde adını unuttum şimdi..o da sürekli "cıvık müdürüm afedersin" derdi.
    bu repliği biz hala kullanırız kuzenle, o adamın psikopat bakışlarıyla söylenince de sıkı repliktir, tehditkar bi hava yaratır yani.
    11 ...
  8. 5.
  9. sırf oyuncular da tatil yapsın diye oyuncuların farklı rollere büründürüp yazın tatilciler adını aldıran asker zihniyetli bir yönetmene sahip yerli dizi, psikopat izleyiciyle prim yapan görsellik.
    5 ...
  10. 6.
  11. 7.
  12. pazar gecesi.sabah erkenden gidilecek okulun sıkıntısını annenin bitmez ütü kokusu süslüyor.ailece bizimkiler izleniyor kah gülerek kah üzülerek.dizi bitiyor;ve maalesef uyku saati.işte bizimkilerden kalan hatıraların kırıntıları.ama herşeye rağmen güzel günlerdi.mutlu günlerdi.medya maymunlarının olmadığı günlerdi.
    12 ...
  13. 8.
  14. türk dizileri tarihinin en uzun soluklu yapımlarından birisidir. o kadar uzun süre devam etmiştir ki dizideki bÂzı karakterleri canlandıran oyuncuların ömürleri yetmemiş, dizi devam ederken vefÂt etmişlerdir.
    4 ...
  15. 9.
  16. Türk televizyonu semranım ve cennet mahallesi ile b.ka batmadan önce yapılmış insanı kendine çeken bir diziydi...
    5 ...
  17. 10.
  18. Umur bugay'In yeniden yapmak istediği dizidir.Kadrodaki birçok karakter öldüğü 2 ciddi karakterde hasta olduğu için(kapıcı ve sabri bey)yeni temeller üzerinden farklı bir biçimde yağılacak olan dizi....
    1 ...
  19. 11.
  20. dizideki ali karakteri biz izleyicilerin elinde büyümüştür.
    5 ...
  21. 12.
  22. sabri bey'ini kaybetmiş olan dizi. *
    4 ...
  23. 13.
  24. 14.
  25. uzun yıllar sürmesi sonucu dizideki cocuk karakterlerin bütün cocukluk ergenlik ve genclik evrelerinin bütün türkiye tarafından takip edildiği dizi..
    4 ...
  26. 15.
  27. flash tv de tekrar yayınlanmaya başlayan dizi.
    1 ...
  28. 16.
  29. Gelmiş geçmiş en uzun soluklu, en kaliteli, en yozlaşmamış, en örnek ve en keyifli Türk dizisidir.

    (bkz: Umur Bugay)
    2 ...
  30. 17.
  31. 18.
  32. Ali'nin babasından aldığı harçlık + babaannesinin yaptığı gazoz süper imrenilen ve yok canım dizi icabı dedirten türdeydi.
    2 ...
  33. 19.
  34. banyo ve okulun habercisydi bu dizi zamaninda. *
    9 ...
  35. 20.
  36. evdekileri, aile bireylerini ifade etmek üzere kullanılır. ama isim söylenmek istenmez, bizimkilerden tam olarak hangisinin denilmek istendiği belirtilmez.
    1 ...
  37. 21.
  38. konseptini ve hikayesini yine bir umur bugay yapımı olan kapıcılar kralı'ndan alan türk televizyon tarihinin fenomen halini almış en uzun soluklu dizisi ve en kaliteli yapımlarından biridir.

    kapıcı seyit; kapıcı cafere, albay; sabri bey'e, nuri bey; yavuz bey'e, şevket altuğ'un sarhoş karakteri; cemil bey'e esin kaynağı olmuştur... bir çok bölümünde de kapıcılar kralı'ndan esintiler bulmak mümkündür.
    6 ...
  39. 22.
  40. Gelmiş geçmiş en efsane dizilerdendi. Herkes izliyordu ama unutulmasın ki o zaman fazla dizide yoktu. Bizimkilerden başka 1-2 tane yerli dizi vardı. Haliyle izleniyordu. Sedat karakteri efsanedir. Yengeç lakaplı Eskici Hüseyin, Halis ve tertibi, Katil yavuz ve onun eseri, rahmetli Sabri bey (mehmet akan), eşi Ayla Hanım ve onun annesi ile dizide sadece resmi görülmüş olan Rüknettin efsane karakterlerdir. Ve Rutkay Aziz'in girmesiyle Coşmuştur durum. Yalnız Cafer'in kızları biraz odundu sanki.
    5 ...
  41. 23.
  42. Karakterlerin adlarını yazmadan geçemeyeceğim:
    Şükrü Nazan Ali Bilge Halil Nazım Sabri Demet Sedat Aydın Adem Cemil Yavuz Cem Türkan Ulviye Nazif Abbas Galip Ayten Özge Cenap Sevim Hüseyin Muvaffak Sıtkı Davut Halis Ergun
    Ayla Hüsnü Leyla Şevket Mine Özge Raşit Hacer Cafer Su Nimet Bülent Suna Ayşe Dilek Serpil Şengül(eser) Gülsüm Yeşim Sultan Asım Zeynep Cem

    Kaynak: http://www.sinematurk.com/film.php?7310
    1 ...
  43. 24.
  44. erdal özyağcılar'ın ayrılmasından sonra, tıpkı şehnaz tango gibi büyük düşüşe geçen dizi.
    4 ...
  45. 25.
  46. caferin anlamadan dinlemeden her söze "heeee" deyişi hala aklımdadır.
    6 ...
© 2025 uludağ sözlük