bir slogandan çok yıllarca trabzon ve trabzonspor'un tarihinden silinmeyecek bir fenomen haline dönüşen söz. artık öyle bir hale geldi ki bu söz, dünyanın neresinde olursa olsun trabzonspor taraftarları elinde kaşkoluyla, bayrağıyla trabzonu temsil eden bir imgeyle fotoğraf çektirmek suretiyle bu sloganı canlandırıyor, yaşatıyor. gün gelir de bu fotoğraflardan bir albüm yapılırsa hiç şaşırmam, derhal alır koyarım kitaplığımın baş köşesine.
bordomavi.net Trabzonsporlular birliği'nin öncülüğünde Türkiye'de taraftarın yazdığı ilk kitabının adıdır. ikincisi de hazırlanmıştır, çok yakın zamanda çıkacaktır.
trabzonlu uuserların da hoşlaşmadığı hadise. maç gününde herkes bu yazı şeysinin tişörtlerinden giyiyor, aklım sırrım ermiyor. belediye bedava mı dağıtıyor acaba diye soruyorum bazen kendime.
trabzonlu uuserler kusura bakmasın ancak bu sloganı her duyduğumda ''deliye her gün bayram'' sözü aklıma geliyor. neden bilmiyorum. ben de çözemedim inanın.*
"türkiye de ilk kez bir takımı taraftarı anlatıyor" sloganı ile yola çıkmış, bordomavi.net adlı taraftar sitesinde ki trabzonsporlu taraftarların kendi kaleminden çıkan, kendi anılarından oluşan taraftar kitabı. nacizane bizimde bir anımız yer alıyor bu kitapta. kitabın basımı tamamlanmış olup yakın zamanda kitapçılarda yerini alacaktır.
türkiye de ilk kez bir takımı taraftarı anlatıyor
"gün ışığı, en doğudan merhaba der memlekete. trabzon şehri de, ilk selamlananlardandır karadeniz'de... aldığı erken selamın hakkını verir ele avuca sığmayan trabzonlu yurduna, bambaşka ilkler armağan eder her alanda. futbol, belki en göze çarpanıdır
1800'lerde trabzon'da futbol turnuvaları düzenlenirken, tarih 1922'yi gösterdiğinde anadolu'nun ilk futbol kitabı yine bu şehirde yazılır. bunun da hakkı ödenir; tam 45 yıl sonra, yazdığı kitapta yeni bir sayfa açar şehir trabzonspor'la birlikte ve yepyeni ilklerin temelini atar.
bugün ise ilk defa bir takımı, taraftarı anlatıyor. futbolu aşan niteliğiyle, sosyolojik bir saha çalışması halini alıyor adeta bu kitap. bir futbol takımından öte; bir şehri, bir kimliği, bir duruşu ve bir kültürü sunuyor satırları arasında.
bize her yer trabzon, kilometrelerin anlamını yitirdiği sevgi yoğunluğunda, bir çift rengin ardına düşen milyonların sesi oluyor."
Trabzon dan binlerce kilometre uzaklıkta bile Akçaabat köftesi yiyebilmektir,Yine Trabzon dan oldukça uzakta bir kentte 5 kilometrede bir karşılaştığın "Trabzon Vakfıkebir ekmeği" tabelasıdır.
Trabzonlu ve kendini daima trabzonda hissedenlerin kullandığı yegane cümle... Trabzonspor sayesinde gurbette tribünlerde ağızdan ağıza dolaşmaktadır.
Trabzon insanı gittiği her yeri trabzon bilmektedir, trabzon gibi yapmaktadır. Tribünde kullanılmasının yanı sıra önemli olan noktada budur işte. Trabzon insanı, trabzonu, trabzonun içtenliğini, insan sevgisini, kültürünü, karadenizin hırçınlığını, vatan sevgisini gittiği her yere taşımaktadır. böyle bir misyonu trabzonspora yükleyen trabzon insanı, karadeniz insanı sayesinde bu cümle Trabzonspor'un önemli misyonlarından biri haline gelmiştir.