Trabzonlu ve kendini daima trabzonda hissedenlerin kullandığı yegane cümle... Trabzonspor sayesinde gurbette tribünlerde ağızdan ağıza dolaşmaktadır.
Trabzon insanı gittiği her yeri trabzon bilmektedir, trabzon gibi yapmaktadır. Tribünde kullanılmasının yanı sıra önemli olan noktada budur işte. Trabzon insanı, trabzonu, trabzonun içtenliğini, insan sevgisini, kültürünü, karadenizin hırçınlığını, vatan sevgisini gittiği her yere taşımaktadır. böyle bir misyonu trabzonspora yükleyen trabzon insanı, karadeniz insanı sayesinde bu cümle Trabzonspor'un önemli misyonlarından biri haline gelmiştir.
bazı art niyetli kesimlerin yanlış ve ters algılayıp, kendi memleketlerinde bu sözün geçmediğini belirtmeleri maçlarda bu söze hitaben pankartlar açmaları bunun bir örnegidir. Evet arkadaş adamlar çalışıyor bunu benimsemişler ve onlara her yer trabzon. Sanada olsun her yer bursa,samsun,ankara,malatya,van, vb. ne güzel degilmi vatanın her topragı bize vatandır demek.
"türkiye de ilk kez bir takımı taraftarı anlatıyor" sloganı ile yola çıkmış, bordomavi.net adlı taraftar sitesinde ki trabzonsporlu taraftarların kendi kaleminden çıkan, kendi anılarından oluşan taraftar kitabı. nacizane bizimde bir anımız yer alıyor bu kitapta. kitabın basımı tamamlanmış olup yakın zamanda kitapçılarda yerini alacaktır.
türkiye de ilk kez bir takımı taraftarı anlatıyor
"gün ışığı, en doğudan merhaba der memlekete. trabzon şehri de, ilk selamlananlardandır karadeniz'de... aldığı erken selamın hakkını verir ele avuca sığmayan trabzonlu yurduna, bambaşka ilkler armağan eder her alanda. futbol, belki en göze çarpanıdır
1800'lerde trabzon'da futbol turnuvaları düzenlenirken, tarih 1922'yi gösterdiğinde anadolu'nun ilk futbol kitabı yine bu şehirde yazılır. bunun da hakkı ödenir; tam 45 yıl sonra, yazdığı kitapta yeni bir sayfa açar şehir trabzonspor'la birlikte ve yepyeni ilklerin temelini atar.
bugün ise ilk defa bir takımı, taraftarı anlatıyor. futbolu aşan niteliğiyle, sosyolojik bir saha çalışması halini alıyor adeta bu kitap. bir futbol takımından öte; bir şehri, bir kimliği, bir duruşu ve bir kültürü sunuyor satırları arasında.
bize her yer trabzon, kilometrelerin anlamını yitirdiği sevgi yoğunluğunda, bir çift rengin ardına düşen milyonların sesi oluyor."
Teofilo'dan sonra Jaja'nın da izinsiz olarak ülkesine gitmesiyle Trabzonlu yöneticilerin acilen elde kalan diğer futbolcuları da uyanıp gitmeden -kastedilenin aslında başka olduğunu- anlatmaları gereken söz.