1980 darbesinden önce.. ellerinden kitap düşmeyen, otobüslerde bile kitap okuyan bir nesilden geliyoruz. darbeden sonra ki durum ortada.. şimdi ellerimizden telefon düşmüyor.
dünyanın gitgide bok götürdüğünün farkına vardınız mı yazarlarım ?herkes ayrı bi çabada herkes bi aynı bokun içinde ... böle bi dünya istemiyorum ! ! ! biz nasıl bu hale geldik ???
Dünyanın konjonktüründeki değişmesinin ister istemez sunduğu imkanlarla (cep telefonu, diğer teknolojik buluşlar) hayatımızı kuşatmasıdır. Bundan 30 yıl önce günümüz teknolojisi olmadığından insanlar kitap dergi gazete ile hemhal olurken, bugün bunların yerini e-dergi, e-kitap gibi uygulamalar almıştır. Ayrıca toplumsal yapının teknolojik gelişmelere olan ilgisi arttığından bu durum büyüyerek devam etmektedir. Gelelim nesil kalitesine; 1980 öncesi üniversite okuyan gençler günümüz gibi kolay bir şekilde üniversite kazanamayıp, 2 türlü sınavdan geçiyorlardı. Ve üniversiteyi kazanan o zamanki insanlar bulundukları bölümü iyi derecelerde bitirmek ve sınıfta kalmamak için bilgili ve araştırıcı olmak zorundaydı. Ama bugün üniversite okuyan gençler 8-9 yıl gibi uzun vadede mezun olma durumunun olması yanısıra, ülkedeki bütün şehirlerde üniversite açılması insanların bulunduğu bölüm hakkında ciddi araştırmalar yapmasının önünü kapadığını rahatlıkla söyleyebiliriz ve bunun akabinde birde toplum yapısını tamamen değiştiren internet olgusunun hayatımızda yer etmesinden bugünkü toplum yapısı ortaya çıkmıştır.
Çünkü, iyi veya kötü her şeye alışıyoruz. Zamanla garip, anlamsız ve toplum ahlakına ters davranışları benimsiyor ve doğal olarak görmeye başlıyoruz. Canlı Bir kurbağayı su dolu tencereye koyup yavaş yavaş pişirmek gibi farkına vardığımızda iş işten geçmiş olacak.